Voordelen van een elektrische auto huren

Voordelen van een elektrische auto huren

Ben je op zoek naar een huurauto? Dan heb je talloze mogelijkheden. Bij de meeste verhuurbedrijven kun je tegenwoordig auto’s huren van vrijwel ieder merk. Het gaat hierbij overigens niet alleen meer om diesel- en benzineauto’s. Nee, want je kunt ook een elektrische auto huren. Twijfel je of dit een goede keuze is? Wij zetten hier de grootste voordelen van een elektrische auto huren op een rijtje.

1. Goed voor het milieu

De voornaamste reden om een elektrische auto te huren, is omdat zo’n auto goed is voor het milieu. In tegentelling tot brandstofauto’s stoten elektrische auto’s namelijk geen CO2 uit. Verkies je een elektrisch voertuig boven een diesel- of een benzineauto? Dan draag je een steentje bij aan het milieu. Zeker in de grote stad is dit ideaal. Als het druk is in het verkeer, moet je namelijk regelmatig stoppen en optrekken. Een brandstofauto stoot in dat geval veel CO2 uit. Kies je voor een elektrische auto? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn.

2. Geen brandstofkosten

Een elektrische auto huren in Amsterdam is misschien wat duurder dan een brandstofauto. Daarom neig je mogelijk toch naar een benzine- of dieselauto. Toch raden wij je aan om je niet alleen maar tot de huurprijs zelf te richten. Bij een brandstofauto krijg je namelijk te maken met extra kosten. Als je in de auto rijdt, verbruikt deze immers brandstof. De kosten voor brandstof zitten niet bij de huurprijs inbegrepen, waardoor de huur van een brandstofauto duurder uit kan vallen.

Huur je een elektrische auto? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Bij zo’n auto is tanken namelijk niet meer nodig. Om in de auto te kunnen rijden, moet je namelijk alleen zorgen voor een volle accu. Voor het opladen van de accu betaal je doorgaans ook, maar deze kosten vallen vele malen lager uit dan de kosten voor een tankbeurt.

Lees tip:  Op avontuur met een camper: tips voor een geslaagde aankoop

3. Schakelen is niet meer nodig

Rijd je zelf nog in een brandstofauto? Dan is de kans aanwezig dat het om een handgeschakeld voertuig gaat. Lang niet iedereen vindt het prettig om in een schakelauto te rijden, zeker niet in de grote stad. Doordat je hier regelmatig stilstaat, moet je vrijwel constant schakelen. Bij een elektrische auto is dit niet het geval. Als je elektrisch rijdt, rijd je namelijk in een automaat. Bijkomend voordeel hiervan is dat je een stuk sneller optrekt dan met een handgeschakelde auto.

Waar huur je een elektrische auto?

Het is tegenwoordig niet bepaald lastig meer om een elektrische auto te huren in Amsterdam. Bij vrijwel iedere autoverhuur in Amsterdam verhuren ze tegenwoordig namelijk wel elektrische auto’s. Huur overigens nooit de eerste de beste auto die je tegenkomt, maar maak eerst een vergelijking. Op deze manier weet je zeker dat je een geschikte elektrische auto vindt.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.