Voordelen en nadelen van private lease

Voordelen en nadelen van private lease

Wil je in een nieuwe auto rijden? Dan heb je de keuze tussen het kopen van een auto of het kiezen voor private lease. Bij private lease rijd je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een private lease auto.

Twijfel jij nog over een auto leasen? Wij hebben een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voor je verzameld. Lees hieronder de voor- en nadelen van private lease.

Voordelen van private lease

Vaste maandprijs

Het fijne van private lease is dat je niet te maken krijgt met onverwachte kosten voor onderhoud. Je betaald maandelijks een vast bedrag en je hoeft alleen de brandstof nog te betalen. Onderhoud, wegenbelasting, reparatie en pechhulp zit bij de leaseprijs inbegrepen.

Geen spaargeld nodig

Als je in een nieuwe auto wilt rijden dan is het nodig om flink bedrag aan spaargeld te hebben voor het kopen van de auto. Bij private lease is er geen spaargeld nodig. Je hoeft enkel de maandelijkse kosten te betalen. Met enkel een vast inkomen kan je door te leasen rijden in een gloednieuwe auto.

Betaal minder motorrijtuigenbelasting

De meeste leasemaatschappijen zitten gevestigd in de provincie Noord-Holland. Waarom? Dit is de voordeligste provincie als het gaat om motorrijtuigenbelasting. Als je zelf in een andere provincie woont, dan bespaar je met private lease op deze belasting. Je zal dit niet echt merken omdat dit in de leaseprijs verrekend is.

Nadelen van private lease

Geregistreerd bij het BKR

Bij het afsluiten van een private leasecontract wordt je geregistreerd bij het BKR. Dit kan een groot nadeel zijn voor als je bijvoorbeeld een hypotheek aan wilt vragen. Als je altijd netjes op tijd betaald geef je wel het signaal af dat je kunt omgaan met financiële verplichtingen.

Lees tip:  Een rolstoel auto van Freedom Auto Aanpassingen

Geschatte kilometers

Voordat je een leasecontract afsluit moet je het aantal kilometers op jaarbasis schatten. Dit is erg lastig om te doen. Rijd je meer kilometers in een jaar dan dat je vooraf hebt ingeschat? Dan betaal je voor deze extra kilometers een hoger tarief.



Author: Brian

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.