Voorbereiding voor het rijbewijs: Begin hier

Voorbereiding voor het rijbewijs

Als je bezig bent met het halen van je rijbewijs, dan is het waarschijnlijk dat je veel vragen hebt over het proces. Je vraagt je misschien af wat je moet studeren voor je je schriftelijk examen aflegt, of hoe vaak je rijlessen mag nemen. We hebben wat geweldige informatie voor bestuurders in Nederland die zich voorbereiden op het afleggen van hun praktijkexamen!

Wat je kan verwachten op je schriftelijk examen

Het eerste wat je moet weten is dat je je niet op je schriftelijk examen kunt voorbereiden door antwoorden op een bladzijde uit het hoofd te leren. Het examen test je op hoe goed je de regels van de weg kent, niet op hoe goed je vragen zou beantwoorden over snelheidslimieten of rijden op ijs. Je moet deze onderwerpen bestuderen, net zoals je zou doen als je ze op school op een examen zou krijgen en dat kost tijd dus begin nu!

Het theorie examen auto bestaat uit een drietal onderdelen.

Gevaarherkenning

Hier krijg je 25 vragen met een afbeelding waarin een bepaalde verkeerssituatie zich voor waarbij jij moet aangeven of je je gas los moet laten, moet remmen of niets hoeft te doen. Gelukkig hoef je op dit onderdeel slechts 13 vragen goed te hebben.

Kennis

Bij het kennis gedeelte zul je 12 vragen krijgen over feiten en regels die je kan herkennen en benoemen. Van deze 12 vragen moet je er 10 goed hebben.

Inzicht

In dit laatste onderdeel van het theorie examen ga je 28 vragen krijgen waarbij je moet laten zien dat je de regels kan toepassen en daarbij de juiste beslissingen weet je nemen. Op dit onderdeel moet je 25 vragen goed beantwoorden.

Lees tip:  Top 3 duurste Ferrari’s

Na afloop van het examen zal er meteen in beeld verschijnen of je wel of niet geslaagd bent. Nog geen 15 minuten later krijg je ook een mail van het CBR met daarin de uitslag. Mocht je nu niet geslaagd zijn dan kun je ook zien in de mail op welke onderdelen van het examen je te veel fouten hebt gemaakt waardoor je wat gerichter kunt gaan leren voor een tweede poging. Je theorie examen auto is het belangrijkste theorie examen aangezien de meeste Nederlanders wel een auto hebben en dus dat papiertje nodig hebben om te mogen rijden. Bereid je daarom goed voor voordat je je theorie moet doen. Gelukkig is er genoeg oefenstof online te vinden, dus begin vandaag nog om optimaal voorbereid ze zijn!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.