Voor je motor theorie examen oefenen doe je zo!

Het theorie examen moet je halen om je motorrijbewijs te mogen halen. Daarom is het goed om te kijken hoe je het motor theorie examen oefenen moet. Op die manier zorg je ervoor dat je zeker weet dat je het examen gaat halen. 

Er zijn verschillende onderdelen die je moet gaan leren voor je theorie. Er kunnen verschillende soorten vragen gesteld worden. Het is goed om per onderdeel te kijken hoe je het beste kunt gaan oefenen. Zo weet je precies wat je voor het examen nog moet gaan doen. 

Gevaarherkenning leren

Het eerste onderdeel van het theorie-examen is gevaarherkenning. Het motor theorie examen oefenen begin je dan ook met gevaarherkenning. Dit is het onderdeel waar de minste mensen op zakken. Dit komt doordat je genoeg vragen goed moet hebben.

Gevaarherkenning is wel moeilijk om te leren. Je moet namelijk aangeven of je moet remmen, gas loslaat of niets hoeft te doen. Als je hier moeite mee hebt, is het goed om dit samen met je rijschool in het echt te oefenen. 

Kennisvragen van het motor theorie examen oefenen

Kennis is het punt waarvoor je echt moet gaan leren. Hier moeten alle regels toegepast worden op de vraag die je krijgt. Je krijgt in totaal 12 vragen waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben. Dit is dus een stuk pittiger dan gevaarherkenning. 

Kennis kun je voor het motor theorie examen oefenen door veel te leren en te herhalen. Alle kennis die je moet weten staat in je boek of op het internet. Daarom is het goed om het zo veel mogelijk te herhalen. Zo zorg je ervoor dat je alle vragen uit je hoofd kunt beantwoorden. 

Lees tip:  Hoe kun je je woning schoon en opgeruimd houden?

Inzicht leren

Inzicht is een onderdeel waarop de meeste mensen zakken. Dit komt doordat je er niet echt voor kunt leren, maar je wel de regels moet toepassen. Op inzicht mag je van de 28 vragen maar drie fouten maken. Je moet er dus goed genoeg voor geoefend hebben. Hierdoor is dit het lastige onderdeel van het examen. 

Het is vrij lastig om goed te leren. Inzicht is namelijk iets wat je gaat krijgen als je aan het rijden bent. Wanneer je er echt moeite mee hebt, is het goed om dit met je rijschool te bespreken. Zij kunnen je helpen om het motor theorie examen oefenen wat makkelijker te maken. 

Extra tips voor je motor theorie examen oefenen

Er zijn nog enkele tips die je kunt gebruiken om het motor theorie examen oefenen wat makkelijker te maken. Zo kun je online verschillende proefexamens vinden. Dit zijn oefenexamens waar je gebruik van kunt maken. Als je deze maakt kun je direct zien wat je fout deed. 

Van deze fouten kun je weer leren. Daarnaast weet je hierdoor ook of je het motor theorie examen oefenen goed gedaan hebt. Anders moet je het misschien anders aanpakken of bepaalde vragen nog wat meer gaan leren. Dit zorgt ook voor een stukje zelfverzekerdheid als je het examen in gaat bij het CBR. 

Author: H. Pieters

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.