Verzekering bij boete door rood rijden of overtreden maximale snelheid

Wanneer je een regel in het verkeer overtreedt dan is het gebruikelijk dat je hier een boete voor krijgt. Je kunt bijvoorbeeld te snel hebben gereden, ergens geparkeerd waar een parkeerverbod van kracht was of wellicht heb je een ander verkeerssignaal zoals een verkeerslicht genegeerd. De boetes die je krijgt wanneer je een verkeersregel overtreedt zijn helaas niet goedkoop. Boetes hebben als doel om een bestuurder of verkeersdeelnemer te straffen, maar boetes dienen ook te voorkomen dat verkeersdeelnemers geneigd zijn om regels te overtreden. Meestal als je een verkeersboete ontvangt dan dien je deze te betalen. Echter, er zijn een aantal uitzonderingen waarin je de verkeersboete kunt aanvechten.

Boete door rood rijden aanvechten

Wanneer je een rood verkeerslicht negeert dan krijg je hiervoor een boete. Dit komt omdat het ontzettend gevaarlijk is om verkeerssignalen zoals een rood verkeerslicht te negeren. Immers, als andere verkeersdeelnemers een groen verkeerlicht hebben en zij rijden in een lijn die jouw rijrichting kruist dan kan je een ongeluk veroorzaken wanneer je door rood rijdt. Je brengt hierbij andere verkeersdeelnemers in gevaar. Zij kunnen gewond raken door jouw acties of zelfs overlijden.

Een boete door rood rijden kun je in bepaalde gevallen erg succesvol aanvechten. Dit kun je doen wanneer de boete onterecht hebt ontvangen. Zo kan het gebeuren dat je door rood rijdt, maar dat een politieagent vergeet om je staande te houden. Volgens de verkeersregels mag je in deze gevallen geen boete ontvangen. Krijg je toch een boete? Dan kun je deze aanvechten. Ook kan je bijvoorbeeld bewijs opvragen, zoals foto’s of video’s van de overtreding, waarop je vervolgens kan aantonen dat je enkel na de stopstreep bent gestopt in plaats van door rood gereden. Dit kan de kosten van de boete verlagen.

Lees tip:  Duidelijkheid creëren met eigen parkeerbordjes

Een boete aanvechten is simpel met behulp van een goede rechtsbijstandverzekering. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt dan ben je verzekerd voor de juridische hulp die je nodig hebt om de boete aan te vechten en deze hulp is ook makkelijker verkrijgbaar wanneer je goed verzekerd bent.

Boete overtreden maximale snelheid aanvechten

Ook snelheidsboetes kunnen ten onrechte toegeschreven worden aan een verkeersdeelnemer. Net als de boetes voor het negeren van een rood ligt dienen ook de snelheidsboetes ervoor om gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen. Een boete voor het overtreden van een maximale snelheid kan succesvol aangevochten worden in verschillende situaties. Zo kan de persoon die de boete heeft uitgeschreven onbevoegd zijn om jou te beboeten. Daarnaast kan de snelheidsmeting onbetrouwbaar zijn geweest. Net als bij de boete voor het door rood rijden kan een snelheidsboete ook ongeldig zijn wanneer een agent vergeten is om je staande te houden. Een boete voor het overtreden van de maximale snelheid is ook ongeldig wanneer er niet aangetoond kan worden dat een bord met een maximumsnelheidsbeperking daadwerkelijk in de buurt van de snelheidsmeter stond. Een goede rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij het aanvechten van een boete voor het overtreden van de maximale snelheid. 

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.