Verstopt roetfilter: reinigen of vervangen?

Verstopt roetfilter

Een verstopte roetfilter kun je laten reinigen. Maar soms is het beter om de filter volledig te laten vervangen. Zodat je er zeker van bent dat je er weer een tijdje tegenaan kunt gaan. Een prettig idee als je het ons vraagt. Wij hebben de mogelijkheden voor je onderzocht. Je leest in dit artikel meer. Zodat je precies weet wat de beste keuze is.

Geen oneindig leven

Er is geen enkel roetfilter met een oneindig leven! Eens zul je tot de conclusie komen dat het filter moet worden vervangen. Waarbij het dus niet uitmaakt hoe vaak je het hebt schoon mogen maken en reinigen. Een beetje afhankelijk van het rijgedrag, soort auto en ook het soort roetfilter is dit veelal nodig rond de 150 duizend kilometer. Maar dit kan dus ook eerder zijn. Wanneer je kiest voor roetfilter reinigen kun je de duur van het vervangen doorgaans wat oprekken. Je kan dus wat meer kilometers maken tot het vervangen dient te worden. Soms tot wel 100 duizend kilometer!

Voor meer veilige kilometers

Maar er zijn meer voordelen aan het reinigen van een roetfilter verbonden. Zo is zorgt een goed gereinigde roetfilter voor meer veilige kilometers en voorkom je dat het verstopt raken van de roetfilter andere onderdelen schade toebrengt. Op het reinigen van een roetfilter hoef je overigens niet lang te wachten. Het is sneller gebeurd dan je misschien denkt.

Goedkoper dan vervangen

De prijs van roetfilter reiniging is een stuk goedkoper dan als je een roetfilter van een diesel auto moet vervangen. Zo betaal je voor het vervangen soms meer dan duizend euro! Terwijl het schoonmaken een stuk goedkoper is. Natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het soort auto en werk, maar je moet dan denken in de richting van een derde waarvoor je een nieuw exemplaar zou moeten kopen. Daarmee is het vervangen absoluut de moeite waard! Veel dieselauto bestuurders en bedrijven gingen je al voor. Je kan zelf ook uitrekenen wat de besparing is als je een compleet wagenpark hebt.

Lees tip:  De levensduur van uw accu verlengen

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.