Verschillende tips om het geluid in de auto te verbeteren 

De auto is de plek waar de meeste mensen graag naar een muziekje luisteren. Niet alleen muziek, maar zelfs hele audioboeken worden hier geluisterd. Alles om een lange rit minder saai te maken. Om hier zelfs enorm van te genieten. Kortom: goed geluid in de auto is minstens zo belangrijk als alle andere luxe elementen binnen de auto. Het biedt comfort en bovenal: entertainment. 

Hoewel goed geluid dus essentieel is, zien we dat het in de meeste auto’s nog ontbreekt aan een kwalitatief audiosysteem. Gelukkig is hier zelf veel aan te doen. Je kunt verschillende stappen ondernemen om het geluid in de auto blijvend te verbeteren. Maar waar denk je dan aan? Hieronder volgen verschillende tips om je (letterlijk) op weg te helpen. 

Plaats een subwoofer 

Heb je weleens in een auto gezeten waar een subwoofer was geïnstalleerd? Ja? Dan weet je ook dat dit een ervaring is die je niet snel vergeet. Met een subwoofer auto verbeter je direct het geluid. Hiermee klinkt elk liedje honderd keer beter. Wanneer je één keer met een subwoofer hebt gereden, wil je gegarandeerd nooit meer anders. 

Houd er wel rekening mee dat een subwoofer pas optimaal kan presteren als hier geen onnodige lucht bij komt. Daarom is het belangrijk dat er ook een subwoofer box wordt gekocht en geïnstalleerd. De maat van de box is heel belangrijk. Laat je daarom adviseren door een deskundige of kies een box die speciaal bedoeld is voor jouw type subwoofer. Zo weet je zeker dat deze aan de wensen voldoet. 

Lees tip:  Je auto in de garage parkeren: welke garagedeur kiezen?

Houd rekening met de locatie van de speakers 

In veel auto’s worden de speakers automatisch in de deuren geplaatst. Hoewel dit op het eerste gezicht een logische keuze is, biedt het wel een heleboel nadelen. De deuren zijn namelijk niet altijd de beste locatie voor speakers. Juist hier zijn de trillingen namelijk erg groot en heb je meer last van geluiden van buitenaf. 

Hoewel de locatie niet zomaar veranderd kan worden, is het wel mogelijk om het geluid te verbeteren. Bijvoorbeeld door dempingsmateriaal in de deur aan te brengen. 

Gebruik een versterker 


Wil je direct verschil in geluid merken? Dan is een versterker onmisbaar. Deze zorgt meteen voor beter geluid en zal een verschil tussen dag en nacht opleveren. Let er wel op dat je voor de juiste versterker kiest en deze ook op de juiste manier gebruikt in de auto. 

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.