Wat vergoed mijn verzekeraar?

Wat wordt er vergoed? - verzekeren.com

Vergoedt mijn verzekeraar een lekke band?

Een lekke band komt nooit gelegen. Je kinderen moeten worden opgehaald, je hebt zo die belangrijke vergadering op je werk of je had ontzettend uitgekeken naar een zorgeloze vakantie. Dan wil je gewoon dat iemand je snel weer op weg komt helpen. Maar wie bel je? En wie draait voor de kosten op?

Allriskverzekering

Met een WA- of beperkt cascodekking (‘Wa Plus’) heb je sowieso geen dekking voor een lekke band. Je verzekeraar kan dan niets voor je doen. Ben je allrisk (volledig casco) verzekerd, dan ligt het aan de oorzaak van je lekke band of je recht hebt op een schadevergoeding.

Schade door eigen gebrek is meestal uitgesloten. Denk aan een verkeerde bandenspanning of versleten banden die niet op tijd zijn vervangen. Is je lekke band het gevolg van een onvoorziene gebeurtenis zoals een spijker of glas op de weg, of hebben vandalen je band lekgeprikt, dan heb je wél recht op een schadevergoeding voor het herstel van je band. Hoe je je auto met een lekke band bij de garage krijgt is wel een dingetje.

Pechhulp

Bij veel, maar lang niet alle, verzekeraars kun je tegenwoordig een afspraak inplannen om je auto voor herstel op te laten halen. Maar het is niet zo dat de schadehersteller alles laat vallen om jou te komen redden als je met een lekke band op de vluchtstrook staat, dus als je direct hulp op locatie wil via je verzekeraar heb je een pechhulpdekking nodig. Soms is die al inbegrepen bij je allriskverzekering, maar meestal moet je een aparte pechhulpverzekering afsluiten.

Lees tip:  Vooruit vervangen van de elektrische auto vs. een auto met verbrandingsmotor

De dekking van pechhulpverzekering verschilt enorm, dus check voor het afsluiten wel goed in de voorwaarden of er überhaupt iemand komt helpen als je een lekke band of lege accu hebt én waar je verzekering geldt. Soms is er bijvoorbeeld geen dekking in je eigen woonplaats.

Wil je geen pechhulpverzekering, sluit dan een pechhulpabonnement af of bel bij schade een pechhulpdienst die (ook) zonder abonnementen werkt.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.