Veiliger de weg op

Moeite hebben met inparkeren is iets dat regelmatig voor komt. Zo kan het soms lastig in te schatten zijn hoeveel ruimte er nog over is achter de auto. Daarnaast hebben veel mensen weinig zicht op wat er achter hen gebeurt wanneer ze bestuurder zijn van bijvoorbeeld een camper of een busje. Een draadloze achteruitrijcamera kan bij deze situaties een oplossing zijn. Hierdoor kan men gemakkelijk, terwijl ze achter het stuur zitten, zien wat er achter hen gebeurt of dat ze nog wel een meter achteruit kunnen rijden voordat ze het paaltje raken dat op de stoep staat.

Meer comfort

Naast het feit dat een achteruitkijkcamera meer veiligheid weet te bieden, kan het ook extra comfort opleveren. Zo zijn er ook camera’s te koop met programmeerbare beeldlijnen. Tijdens het inparkeren en achteruit rijden zijn er dan hulplijnen te zien op het beeldscherm, waardoor je nog gemakkelijker kan zien of je wel of niet extra moet bijsturen. Een camera voor meer zicht aan de achterkant van de auto kan dus beschadigingen en kosten voorkomen.

Wat is de beste keuze?

Er zijn allerlei verschillende soorten achteruitrijcamera’s waar uit gekozen kan worden. Daarom kan het vrij lastig zijn om de juiste uit te kiezen. Uiteindelijk komt het uiteraard neer op persoonlijke voorkeur en het budget dat beschikbaar is. Mocht het zo zijn dat je in de avonduren vaak op de weg bent dan is het handig om een camera te kiezen waarmee je ook zicht heb in het donker. Zo kunnen camera’s met een kwalitatief hoge CCD lens en een optie nachtzicht enorm nuttig zijn. Daarnaast kan veel regen ook het zicht van de achteruitrijcamera belemmeren. Om optimaal van het comfort van een dergelijke camera te genieten is het erg handig als de achteruitkijkcamera ook bestendig is tegen slecht weer. Dit betekent dat de camera dan dus ook stof- en waterdicht moet zijn. Aan de hand van een IP waarde wordt aangegeven wat de dichtheid van de camera is.

Lees tip:  De voordelen van werken met een dashcam

Genoeg keuze dus, maar ook zeker veel belangrijke specificaties om op te letten bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera.Author: LizzMedia

Angela Visser is oprichtster van Lizzmedia. Angela ontwikkelt websites en zorgt voor de online vindbaarheid van (online) bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.