Van lichte krassen tot diepe deuken: welke krassen kun je zelf verwijderen en welke moet je overlaten aan een professional?

Als je je auto verkopen gaat, wil je natuurlijk dat deze er zo goed mogelijk uitziet. Krassen en deuken kunnen echter het uiterlijk van je auto flink beïnvloeden, hier een aantal tips voor kras verwijderen auto. Lichte krassen, ook wel oppervlakkige krassen genoemd, zijn kleine krassen die vaak ontstaan door lichte aanraking met een ander object, zoals een tak of een winkelwagentje. Deze krassen zijn meestal niet diep en kunnen vaak gemakkelijk worden verwijderd met een polijstmiddel of een speciale autowas. Het enige wat je hoeft te doen is het polijstmiddel of de was aanbrengen op een microvezeldoek en deze vervolgens in cirkelvormige bewegingen over de kras wrijven totdat deze is verdwenen. 

Diepere krassen verwijderen

Diepere krassen zijn krassen die dieper zijn dan de blanke lak van de auto. Deze krassen kunnen vaak niet worden opgelost met een polijstmiddel of autowas. Als je probeert deze krassen te verwijderen met een polijstmiddel, loop je het risico de kras alleen maar erger te maken. In plaats daarvan kun je proberen de kras te vullen met een speciale autolak pen. Deze pennen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt om de kras op te vullen. Het enige wat je hoeft te doen is de pen schudden en vervolgens de lak aanbrengen op de kras. Laat de lak vervolgens drogen voordat je het oppervlak polijst.

Dit moet je overlaten aan een professional

Als je te maken hebt met diepe deuken in je auto, is het meestal het beste om deze over te laten aan een professional. Diepe deuken kunnen het resultaat zijn van een botsing en kunnen vaak niet worden opgelost door doe-het-zelf-methoden. In plaats daarvan moet je de auto naar een carrosseriebedrijf brengen om de deuk te laten repareren. Afhankelijk van de grootte van de deuk en de locatie van de deuk, kan de reparatie enkele uren tot enkele dagen duren. De kosten van de reparatie kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de deuk en de locatie van het carrosseriebedrijf.

Lees tip:  Een tweedehands auto kopen: houd hier rekening mee!

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.