Tweedehands auto kopen? Dit moet je regelen!

Het kopen van een tweedehands auto kan soms nogal spannend zijn, al helemaal als je hier geen verstand van hebt. Om je wat meer zekerheid te geven over je aankoop en het regelen van verzekeringen en administratieve zaken, bieden we je hier een handige checklist. 

Artikel over kiezen tussen een nieuwe of tweedehands auto

Een goede auto kiezen

Allereerst is het belangrijk om een goede occasion te kiezen. In dit artikel vind je vijf tips hiervoor. Daar wil ik nog aan toevoegen dat je het beste kunt kijken bij een autogarage. Je kunt altijd reviews over garages opzoeken om te checken of ze betrouwbaar zijn, bijvoorbeeld op Google. 

Het is ook handig als je iemand kent die bij een garage werkt of veel verstand van auto’s heeft. Deze persoon kun je dan waarschijnlijk wel vertrouwen. Je kunt bij zijn of haar garage kijken voor je nieuwe wagen. Of als het aanbod je daar niet bevalt, kunt je die persoon ook meevragen naar een andere garage. Met zo’n handig(e) kennis kun je ook op pad gaan naar particulieren die tweedehands auto’s aanbieden. Je auto-expert kan dan even voor je onder de motorkap kijken. 

Verzekering regelen

Je autoverzekering wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk, maar ook met een aangename dekking. Om hier de juiste balans tussen te vinden en aanbieders te vergelijken, kun je een vergelijkingstool voor verzekeringen gebruiken. Regel dit zo vroeg mogelijk, als je het kenteken weet en de koop sowieso doorgaat! Zonder autoverzekering mag je immers niet de weg op met je voertuig. Meer informatie over autoverzekeringen en vergelijken vind je hier

Lees tip:  Verpakkingsmaterialen – na duizenden jaren nog altijd in beweging

Kenteken overschrijven

Een ander belangrijk punt is het overschrijven van het kenteken op jouw naam. Dit kun je online doen, maar ook bij een kentekenloket (PostNL-punten). Garages regelen dit vaak voor jou. 

Rij veilig en comfortabel

De laatste stap spreekt voor zich, maar je kunt nog wel wat accessoires toevoegen voor extra comfort, zoals een houder voor je smartphone, een aux-kabel en een lekker geurtje. Daarbij is het belangrijk om je bandenspanning goed te houden. Zo verbruik je minder brandstof en gaan je banden langer mee. Veel plezier met je nieuwe, tweedehands auto!

Author: Bob

1 thought on “Tweedehands auto kopen? Dit moet je regelen!

  1. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste auto te kiezen. Zeker wanneer je gaat voor een occasion moet je met veel zaken rekening houden. Het is altijd goed om iemand in te schakelen die verstand van auto’s heeft wanneer je wat modellen gaat bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.