Tweedehands auto, hier moet je op letten

Car

Een auto kopen is een grote uitgaven uit je portemonnee. Door te kiezen voor een tweedehands auto kun je gelukkig veel geld besparen. Een occasion leasen of kopen is een stuk voordeliger dan een nieuwe auto. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid ook zeker een goede oplossing. Zo krijgt een auto een tweede leven en wordt er weer minder impact gemaakt op het milieu. Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen zijn er een aantal dingen die extra aandacht verdienen.

Voorwerk

Een tweedehands auto kopen vergt voorbereidingstijd om een miskoop te voorkomen. Om te beginnen kun je bij jezelf nagaan waar je naar op zoek bent. Wat verwacht je van een auto, waar moet deze aan voldoen en hoeveel geld wil je er aan kwijt zijn. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken hoelang je verwacht met de auto te kunnen rijden. Als je een auto voor langere tijd in het bezit wil hebben kun je beter niet op zoek gaan naar een auto die al tientallen jaren in gebruik is of al veel gebreken vertoond.

Tussenhandelaar of niet

Er zijn diverse bedrijven die fungeren als tussenhandelaar tussen verkoper en koper. Door te kiezen voor zo’n tussenpartij ben je meer verzekerd van een goede koop. Tegelijkertijd zitten hier extra kosten aan verbonden. Je zal dus een afweging moeten maken tussen een bepaalde mate van zekerheid of een besparing in kosten.

Koop van de auto

Wanneer je een geschikte auto hebt gevonden kun je gaan onderhandelen. In veel gevallen is het mogelijk om met de eigenaar de prijs te bespreken om zo samen tot een goede prijs te komen. Wanneer je twijfelt over de waarde van een tweedehandsauto kun je op internet diverse tools vinden die je helpen met het berekenen van de waarde van een occasion.

Lees tip:  Geen zin in een nieuw leasecontract? Overweeg dan eens een lease contract over te nemen.

Leasen

Ook voor ondernemers is het mogelijk om een auto te bezitten zonder in een keer veel geld te hoeven betalen. Zakelijk leasen heeft als grote voordeel dat je elke maand een klein bedrag betaald voor je zakelijke auto. Dit levert vaak ook nog eens veel fiscale voordelen op.

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.