Top 5 gemeenten met de meeste verkeersongevallen

Top 5 gemeenten met de meeste verkeersongevallen

Sinds de coronacrisis is losgebarsten, nam het aantal mensen dat thuis moest werken enorm toe. hierdoor nam het verkeer en de files op de Nederlandse snelwegen gigantisch af, wat uiteraard ook te zien is in het aantal ongevallen in die periode. het aantal ongevallen nam tijdelijk af. Je ziet nu dat het aantal mensen wat de weg weer op mag groeit en het aantallen ongevallen ook weer toe begint te nemen. Maar wat zijn eigenlijk de top 5 gemeenten met de meeste ongevallen? Lees het hieronder.

Veel voorkomende oorzaken van ongevallen zijn het gebruiken van de telefoon achter het stuur, afgeleid worden door de radio, te hard rijden, in gedachten zitten, achterom kijken of eten en drinken tijdens het rijden en alcohol of drugs achter het stuur. Probeer ten allen tijden rekening te houden met medeweggebruikers en het verkeer om je heen. Ga nooit met teveel alcohol of met drugs in je lichaam de weg op. Zorg er ook zoveel mogelijk voor dat je niet afgeleid wordt door andere externe factoren. Hiermee verklein je de kans op een ongeval voor het grootste gedeelte. 

Meeste verkeersongevallen gebeuren in Rotterdam

Het zal je niet verbazen dat Rotterdam bovenaan staat met 6280 ongevallen. Als je kijkt naar Rotterdam nieuws dan zie je ook regelmatig ongelukken voorbij komen. Op korte afstand gevolgd door Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlemmermeer. In deze gemeenten is de kans het grootste dat er een ongeval gebeurt. Dit is grotendeels te verklaren door het grote aantal auto’s wat er in- en rondom de grote steden te vinden is. Daardoor zijn de wegen rondom deze steden erg druk en is de kans een stuk groter dat er een ongeluk gebeurt. De meest voorkomende verkeersongevallen zijn in volgorde van meest voorkomend naar minst voorkomend. Met stip op nummer één staat een aanrijding van achter. Vaak gebeurt dit in files of bij het niet opletten tijdens het remmen van je voorganger. Op nummer twee staat een voor aanrijding, gevolgd door een kettingbotsing. Op nummer 4 staat een zijaanrijding er tot slot volgt nog 1% met ongevallen waarbij het soort ongeval niet bekend is. Op Hardnieuws wordt per regio het laatste nieuws online gedeeld. Helaas komen hier ook nog steeds (veel) te veel ongevallen op voor.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over BPM aangifte doen

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.