Top 3 duurste Ferrari’s

Het exclusieve automerk Ferrari heeft veel dure auto’s geproduceerd. De oldtimers stijgen alleen maar in waarde. Dat Ferrari’s miljoenen op kunnen leveren wisten de meeste al, maar deze bedragen zijn wel echt extreem. Mocht je een exclusieve auto kopen, dan moet je de top 3 duurste Ferrari’s die verkocht zijn kennen.

3. Ferrari 365 P Berlinetta Tre Posti Speciale

Deze exclusieve oldtimer is een echte klassieker. In de jaren 60 was deze auto een droom voor vele mensen. Onder de motorkap ligt een 4.4 liter V12. Het unieke aan deze auto is dat de bestuurder in het midden zit. De passagiers zitten links en rechts achterin. Het laatst verkochte exemplaar is voor $23.500.000,- verkocht.

2. Ferrari 290 MM Scaglietti Spyder

Dit is een van de meest zeldzame auto’s op aarde. Slechts viér exemplaren zijn er geproduceerd. De auto is niet straat-legaal. Wanneer deze klassieker werd verkocht in 2016 was de prijs maar liefst $28.000.000,-.

1. Ferrari 250 GTO

Wanneer het gespreksonderwerp in 1962 exclusieve auto’s was, kwam deze wagen er sowieso erin voor. Één van de bekendste Ferrari’s ooit. De populariteit van deze racewagen valt terug te zien in de veilingprijs. Dat is namelijk $52.000.000,-! Bijna het dubbele van de nummer twee. Het aantal geproduceerde 250 GTO’s is 39.

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.