Tips voor het schoonmaken van je auto

Mocht je ervoor willen kiezen om je auto te gaan verkopen of wil je simpelweg dat je auto er weer uitziet als nieuw dan is het verstandig om je auto eens goed schoon te maken. Een schone auto verkoopt namelijk veel sneller dan een auto die niet schoon is. Het is daarom belangrijk om tijd in de auto te steken en deze schoon te maken met de juiste middelen. Hieronder vind je tips hoe je jouw auto weer spik en span maakt.

Gebruik schoon water en schone doeken

Het is belangrijk dat als je je auto gaat wassen dat je dan gebruik maakt van schone doeken. Het beste is ook om meerdere doeken te gebruiken, het is namelijk zo dat als ej vieze doeken gebruikt er een kans bestaat dat het vuil losweekt en dat deze dan krassen op de auto kan veroorzaken. Voor het beste resultaat kun je het beste washandschoenen gebruiken. Als je voor schone doeken gezorgd hebt is het ook belangrijk om schoon water te gebruiken, zie je bijvoorbeeld dat het water al donker word dan is het tijd om dit water te vervangen. Mocht er al iets mis zijn aan je volkswagen zoals bijvoorbeeld schade dan kun je altijd kijken of vw service dit kan verhelpen.

Poets niet te hard

Als je de buitenkant van de auto goed schoon wilt maken dan is het belangrijk om niet te veel druk te gebruiken. Je denkt misschien dat als je hard gaat boenen en schrobben dat het vuil er zo makkelijker af gaat maar het tegendeel is waar. Als je te hard schrobt op de lak kan het namelijk zo zijn dat er krasjes en schade ontstaat en dit wil je natuurlijk voorkomen. Probeer jezelf aan te leren dat je rustig wrijft met je doek of spons en mocht de doek op de grond vallen dan is het belangrijk om een schone nieuwe doek te pakken voordat je verder gaat. Als je wel met de op de grond gevallen doek verder gaat dan is de kans groot dat er zand op de doek zit en je alsnog krasjes veroorzaakt.

Lees tip:  Tips om je auto te verkopen

De auto van binnen schoonmaken

Naast dat het schoonmaken van de buitenkant van je auto natuurlijk op nummer 1 staat is de binnenkant zeer zeker ook niet onbelangrijk. Naast dat het verstandig is om de bekleding en het dashboard schoon te maken is de vloer ook belangrijk. Het beste is om een ander schoonmaakmiddel te gebruiken dan dat je voor de buitenkant gebruikt hebt. Als je ook het stuur en de versnellingspook wilt schoonmaken, pas dan op dat je het niet te vettig of glibberig maakt dit kan erg gevaarlijk worden met rijden.Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.