Tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

juiste autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering kan best ingewikkeld zijn. Aan de ene kant wil je hoge kosten bij schade voorkomen. Aan de andere kant geef je het liefst zo min mogelijk uit aan de premie van je autoverzekering. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen bij het kiezen van de juiste verzekering voor je auto. Het loont om ook na het afsluiten van de verzekering jaarlijks te kijken of dit voordeliger kan.

Tip 1: gebruik een online vergelijker

Maak het jezelf makkelijker, door een online vergelijker te gebruiken voor het vergelijken van autoverzekeringen. Er zijn verschillende websites waar je op basis van een aantal gegevens snel ziet welke verzekeraar het gunstige aanbod doet. Je kunt de verzekering voor je auto vaak rechtstreeks vanuit zo’n vergelijker afsluiten. Via deze website kan je eenvoudig meerdere verzekeraars vergelijken, zodat je de goedkoopste autoverzekering kunt kiezen.

Tip 2: bepaal de waarde van je auto

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je in de basis keuze uit een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. Het is verstandig om vooraf de waarde van de auto vast te stellen. Bij een lage waarde loont het vaak niet om voor een WA-verzekering met volledig casco te kiezen. Op het moment dat de schade aan de auto te groot is, doe je er verstandig aan een nieuwe auto te kopen. Dit is vaak voordeliger dan maandelijks een hoge premie betalen voor een WA-verzekering met volledig casco.

Tip 3: kijk kritisch naar aanvullende verzekeringen

Een autoverzekering kun je combineren met diverse aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering, een rechtsbijstandverzekering voor het verkeer, enzovoorts. Kijk vooraf kritisch welke van deze verzekeringen echt noodzakelijk zijn. Mogelijk rijd je vrijwel altijd alleen in de auto, waardoor een inzittendenverzekering weinig toevoegt. Door de aanvullende verzekering weg te laten houd je de premie voor de autoverzekering laag.

Lees tip:  Gemakkelijk bij je baan komen

Een nieuwe auto gekocht? Gebruik deze checklist om te weten wat je allemaal moet regelen!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.