Tips voor goede autofotografie

Tips voor goede autofotografie

Een  auto is niet altijd wat je direct verwacht als model om te fotograferen. Het fotograferen van auto’s kan echter wel interessant zijn en voor autozaken is het zelfs zeer belangrijk een goede presentatie van een auto te hebben. Rotoview Studios geeft in dit artikel in een aantal tips. 

Verlichting van de auto

Bij het maken van een foto van een auto is het altijd aan te raden om de verlichting van deze auto aan te zetten. Dit komt omdat de foto van de auto interessanter wordt wanneer de verlichting van de auto aan staat. Het licht zorgt er namelijk voor dat de aandacht naar de auto wordt getrokken. Het spelen met het licht is dus belangrijk. Mocht je foto’s buiten maken dan kun je ook met het buitenlicht spelen. Zo kun je in de schemer een perfecte foto maken van de auto met de verlichting aan. Bij professionele foto’s voor autozaken heb je voornamelijk te maken met de verlichting van de autostudio. Hierbij is het ook belangrijk met de verlichting hiervan te spelen. 

Details van de auto 

Bij het in kaart brengen van de auto is het ook belangrijk de nadruk te leggen op verschillende details. Zo is het ook niet interessant om alleen foto’s van het geheel te zien en al helemaal niet voor een potentiële koper van een auto. Hierbij kun je foto’s van de afwerking van de auto maken, maar ook de nadruk leggen op het interieur van de auto. Binnen het interieur kun je zaken als de versnellingspook, bekleding en toerenteller naar voren laten komen. 

Lees tip:  Goederen transport naar Spanje: Tips en informatie

Maak de auto schoon

Het ligt misschien voor de hand, maar blijft wel een zeer belangrijk aandachtspunt. De auto ziet er misschien op het eerste gezicht niet vies uit, maar na het nemen van de foto’s zul je bij de nabewerking behoorlijk wat viezigheid kunnen zien. Het wegwerken van die viezigheid kost enorm veel tijd dus het is altijd beter de foto direct goed te nemen. Hierdoor is het dus belangrijk om een foto te nemen van een zo schoon mogelijk uitgangspunt.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.