Tips voor een zonnige roadtrip door Nederland

Yes! Het lekkere weer komt er weer aan! Dat betekent dat we met z’n alle weer naar buiten kunnen gaan. Geen dikke jas meer en een heerlijk zonnetje in ons gezicht. Overdag werken, binnen of buiten en ’s avonds een lekker terrasje pakken.

Roadtrip plannen

Wij zien dat veel mensen in het weekend de behoefte hebben om met lekker weer een roadtrip te plannen. Heerlijk met het dak open rijden naar een aantal mooie steden in Duitsland, België of Frankrijk? Óf plan je een roadtrip in ons eigen mooie landje? Onderstaand een aantal leuke tips voor een prachtige roadtrip door Nederland!

1)     Kastelenroute Friesland: Ben je helemaal fan van ruïnes en kastelen? Dan is deze route gegarandeerd iets voor jou. Friesland staat natuurlijk bekend om de Elfstedentocht maar wist je bijvoorbeeld dat Leeuwarden recentelijk tot dé culturele hoofdstad van Europa is benoemd? Genoeg reden dus om een ritje naar Friesland te plannen. In Friesland staan ruim 50 kastelen en landhuizen en een aantal hiervan zijn te bezichtigen en te bezoeken (de Zes Kastelen Route). Als je in Noord-Brabant woont dan is dit een lange rit, maar wel de moeite waard!

2)     Zuid-Limburg: Als je fan bent van heuvelachtige landschappen dan is Zuid-Limburg dé plek voor jouw roadtrip. Het Zuid-Limburgse landschap behoort tot een van de mooiste gebieden van Nederland. Men fietst er heel veel en ook voor roadtrips is Zuid-Limburg populair. Waarom? Omdat dit gebied enorm veel kleine dorpjes en mooie steden heeft zoals bijvoorbeeld Valkenburg. Je hebt verschillende kastelen en ook indrukwekkende culturele bezichtigingen zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse begraafplaats bij Magraten. Kort samengevat: een mooi landschap met genoeg culturele bezichtigingen.

Lees tip:  Hoe vervoersbedrijven de storm van negativiteit op Twitter kunnen beheersen

3)     Deltaroute Zeeland: Hou je van een wat langere roadtrip met iets meer Kilometers op de web? Kies dan bijvoorbeeld de Deltaroute door zeeland welke ruim 300 kilometer lang is. Deze route brengt je langs de deltawerken van Nederland en is grotendeels te zien vanaf de snelweg. Je kan tussenstops maken in Middelburg en Vlissingen waar genoeg leuke activiteiten zijn en leuke terrasjes.

Meer mogelijkheden

Dit zijn slechts een aantal tips voor een leuke roadtrip, er zijn nog genoeg andere mogelijkheden te vinden online. Een belangrijke tip: ga je met je eigen auto een lange roadtrip maken? Kijk dan eens kritisch naar jouw autoverzekering. De mogelijkheid dat je schade oploopt onderweg is aanwezig en je wilt achteraf geen nare herinneringen overhouden aan jouw Nederlandse roadtrip.

 

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.