Tips om je auto sneller te verkopen

Je auto verkopen; hoe kun je dit het beste doen? Er zal veel op je afkomen, over het plaatsen van de advertentie, het in orde maken van het papierwerk en het omgaan met potentiële kopers. Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen je auto te verkopen op een snelle en professionele manier.

1. goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je in te lezen over de auto, door er zorg voor te dragen dat het papierwerk in orde is en door een complete en duidelijke advertentie te zetten, zal de verkoop uiteindelijk sneller kunnen verlopen. Het is dus belangrijk dat je precies weet wat de plus- en minpunten zijn, dat je de vragen van potentiële kopers goed kunt beantwoorden en dat je advertentie kopers aantrekt, in plaats van afschrikt.

2. duidelijke foto’s

Het eerste waar kopers naar kijken als ze online zoeken naar een nieuwe auto zijn de foto’s die de advertentie vergezellen. Als deze onduidelijk zijn, als ze niet alle onderdelen van de auto laten zien of als er niet genoeg foto’s zijn zal je ongeloofwaardig overkomen. Zorg er dus voor dat je geen foto’s plaatst met tegenlicht, dat ze scherp zijn, dat krasjes zowel als extra accessoires worden geaccentueerd en dat je auto er zo goed mogelijk en schoon uitziet. Wil je snel je auto verkopen dan zijn goede foto’s essentieel.

 

3. eerlijkheid

Kopers zijn vaak geïnteresseerd om een auto te kopen bij iemand die eerlijk is over de gebreken en mankementen, dan over iemand die alleen de goede punten bespreekt. Dit is belangrijk in je advertentietekst en tijdens de bezichtiging. Je auto verkopen doe je dus vaak sneller als je alle aspecten duidelijk behandelt. Daarnaast heb je te maken met een meldingsplicht, wat betekent dat de koper de auto kan terugbrengen en zijn of haar geld kan terugvragen als er problemen optreden die je niet van te voren hebt aangegeven.

Lees tip:  Gebruik led strips in je auto voor extra sfeer

 

4. de juiste vraagprijs

De prijs van de auto is samen met de foto’s het belangrijkste in de advertentie. Komt deze niet overeen met de huidige marktprijs, dan kun je of wantrouwen wekken en kopers afschrikken. Besteed hier dus wat tijd aan en ga na bij een koerslijst wat jouw auto waard is. Vergelijk je auto ook met soortgelijke andere modellen op de markt, zodat je de beste prijs kunt vragen en krijgen voor jouw auto.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.