Tips om beter auto te rijden in het donker

Je houdt ervan of je haat het: auto rijden in het donker. Veel mensen hebben er een hekel aan. Doordat het donker is, kan je minder goed zien wat er om je heen gebeurt. Ook zijn er nog altijd veel fietsers die geen verlichting voeren. Daarnaast worden voetgangers ook snel over het hoofd gezien. Ook kan je verblind worden door de koplampen van je tegenliggers. Allemaal factoren die eraan bijdragen om autorijden in het donker niet prettig te vinden. Toch voorkom je het niet altijd. Met de volgende tips ga je toch gerust de weg op in het donker. 

Juiste route

De wegen waar je vaak rijdt, zijn vaak geen probleem. Het wordt pas een uitdaging als je moet rijden op plekken waar je niet vaak rijdt. Door het donker kan je de omgeving niet goed in je op nemen. Het kan daarom helpen om de route goed voor te bereiden. Bekijk via google maps hoe de wegen lopen. Op die manier wordt je niet compleet verrast door de nieuwe omgeving. Ook kan het helpen om misschien een omweg te nemen, als die omweg wel goed verlicht is. zo maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. 

Goede verlichting

Voordat je in het donker de weg op gaat, is het belangrijk om te controleren of je verlichting goed werkt. Als jouw verlichting goed werkt, helpt dat bij het krijgen van voldoende zicht op de weg. Daarnaast zorg je ervoor dat tegenliggers jou ook op tijd zien. Extra belangrijk is het controleren van de verlichting als je met een aanhanger gaat rijden. De verlichting van de aanhanger moet ook goed werken, anders mag je er niet mee de weg op.  

Lees tip:  Schoon van buiten en van binnen

Niet te warm

Het beste is om het ’s nachts niet te warm te maken in de auto. Als het warm is, wordt je snel versuft. Het risico dat je dan te moe wordt om verder te rijden, is erg groot. Zorg er altijd voor dat je wat frisse lucht de auto in laat. Zet je raam open. Op die manier zorg je ervoor dat je helder genoeg blijft om veilig thuis te komen. 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.