Tips bij de aanschaf van een autostoeltje

tips aanschaf autostoeltje

Om veilig met je kinderen op pad te kunnen gaan, is de aankoop van een autostoeltje sterk aan te raden. Autostoeltjes worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Hoe weet je of een autostoeltje geschikt is voor je kind? Is het slim om voor een verstelbaar model te kiezen, of vervang je het stoeltje eens in de zoveel tijd? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die van pas komen bij het aanschaffen van een autostoeltje. Bovenal verbetert het de veiligheid van je kinderen aanzienlijk. Een gordel biedt onvoldoende bescherming voor kinderen met een lengte tot 135 centimeter. Het kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties, wanneer je bijvoorbeeld plotseling hard moet remmen.

Aanrader: kies voor de kinderautostoelen van Cabino. Bij dit merk staat de veiligheid van je kind voorop, maar er is ook rekening gehouden met het gebruiksgemak.

Tip 1: kijk naar het juiste formaat autostoeltje

Het is belangrijk dat het autostoeltje het juiste formaat heeft. Zo moet het stoeltje voldoende ondersteuning bieden aan de benen, het hoofdje en de rug van je kind. Een verstelbaar model is doorgaans duurder, maar kan langer gebruikt worden. Mocht je een autostoeltje met een vast formaat kiezen, dan zal je deze een of twee keer moeten vervangen voordat je kind oud genoeg is om zonder autostoeltje in de auto te zitten.

Tip 2: manier van vastzetten van het stoeltje

Naast het formaat van een autostoeltje is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop deze kan worden vastgezet in de auto. Sommige modellen worden uitgevoerd met een Isofix-bevestiging. Hiermee zit een stoeltje doorgaans steviger vast, dan wanneer je enkel de autogordel gebruikt. Houd er rekening mee, dat het Isofix-systeem niet altijd geschikt is voor oudere modellen auto’s.

Lees tip:  Dit zijn de 5 gaafste magazines over auto’s

Tip 3: wasbare bekleding van het autostoeltje

Houd tot slot rekening met het type bekleding van het autostoeltje. Het is prettig, wanneer je de bekleding van het autostoeltje kunt wassen. Je kind kan misselijk worden onderweg, met een ongelukje tot gevolg. Wanneer de bekleding wasbaar is, houd je het autostoeltje fris en schoon!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.