SUBARU ZET NOG MEER IN OP VEILIGHEID MET DRIVER MONITORING SYSTEM

Persbericht
Gezichtsherkenningstechnologie detecteert vermoeidheid en afleiding

Aalsmeer, 27 augustus 2019 – Subaru heeft een naam hoog te houden als het om veiligheid gaat. Het zelf ontwikkelde EyeSight-veiligheidssysteem is misschien wel de beste botspreventietechnologie op de markt, nu komt het Japanse merk met Driver Monitoring System, dat vermoeidheid van de bestuurder detecteert en zo helpt om ongelukken te voorkomen. DMS zit op de nieuwe Subaru Forester, die eind dit jaar op de markt komt.

Vermoeidheid van de bestuurder is een belangrijke factor bij één op de vijf verkeersongevallen, en dat is evenveel als rijden onder invloed van alcohol. Dat blijkt uit informatie van de Europese Commissie. Tegelijkertijd onderschatten we de risico’s van slaperigheid en overschatten we onze alertheid en vaardigheden achter het stuur.

Gezichtsherkenning


Omdat veiligheid bij Subaru op de eerste plaats staat en het merk streeft naar nul verkeersdoden in 2030, introduceert de Japanse autoproducent Driver Monitoring System (DMS), een gezichtsherkenningssysteem dat continu vermoeidheid en afleiding van de bestuurder detecteert via een kleine infraroodcamera in het dashboard. DMS is leverbaar op de nieuwe Forester die eind dit jaar in Nederland op de markt komt met een prijs vanaf € 43.995,-.Comfort en veiligheid


DMS houdt de bestuurder nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat zijn aandacht steeds gericht is op de weg. Zodra tekenen van onoplettendheid of slaperigheid worden gedetecteerd, waarschuwt het systeem door middel van akoestische en visuele signalen de bestuurder om opnieuw aandachtig te zijn. Het innovatieve systeem heeft niet alleen een veiligheids-, maar ook een comfortfunctie. DMS herkent maximaal vijf individuele bestuurders met daaraan gekoppeld hun ingestelde zit-, temperatuur- en spiegelvoorkeuren voor meer comfort en veiligheid.  

Lees tip:  SUBARU OUTBACK X-EXPLORE: OPTIMAAL BESCHERMD

Maximale score


Subaru levert het Driver Monitoring System op de nieuwe Forester, net als andere veiligheidssystemen als Eyesight, Side View Monitor en het Advanced Safety Pack. Niet voor niets halen Subaru’s steeds de maximale score in Europese, Japanse en Amerikaanse veiligheidstests. Consumenten kunnen vanaf september al kennismaken met DMS en de nieuwe Forester via speciale evenementen bij de Subaru-dealers. Meer info volgt op Subaru.nl.  Lees tip:


Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.