Soorten auto accu’s

Er zijn vele soorten auto accu’s in verschillende maten en voor meerdere toepassingen. Al deze soorten hebben diverse specificaties en zijn gemaakt van andere materialen, waardoor ieder type accu bepaalde eigenschappen heeft.

Semi-Tractie en Dual Purpose accu
Deze accu’s beschikken over dikkere loodplaten en zijn daarom beter bestand tegen diepere ontladingen. De Semi-Tractie en Dual Purpose accu kan voor zowel start als licht doeleinden gebruikt worden. Deze accu’s zijn geheel gesloten, makkelijk hanteerbaar, schok en trilbestendig. Hierdoor is de accu gebruiksvriendelijk en kunt u de accu direct na aankoop monteren.

Start accu
Een start accu is voornamelijk bedoeld voor het starten van de motor. De start accu is dan ook speciaal ontworpen om in een korte tijd een hoge Ampèrage te leveren. Om dit te kunnen doen heeft een start accu dunne loodplaten. Door een dunne plaat kan er makkelijk een hoge stroom worden onttrokken. Hierdoor kan uw auto snel starten. De meest voorkomende start accu met een dunne plaat is een AGM accu. Een AGM accu is geschikt voor verschillende voertuigen en direct klaar voor gebruik.

Daarentegen is een start accu niet geschikt voor een langdurige constante energievraag. Zodra er een langdurige en diepere ontlading plaatsvindt, kunnen de platen breken. Dus heeft u een accu nodig die snel een energiestroom levert? Dan is een start accu ideaal.

Start-stop accu
Start-stop accu’s zijn zeer sterk en uitermate goed bestand tegen zware cyclische belasting. Deze accu’s worden regelmatig gebruikt als verbruikersaccu bij verschillende voertuigen. Andere voordelen van een start-stop accu zijn dat ze een uitstekende levensduur hebben, geheel gesloten en onderhoudsvrij zijn, ze een lage zelfontlading hebben waardoor opslag van volledig geladen accu’s langdurig mogelijk is en ze schok bestendig zijn.

Lees tip:  3 redenen om te kiezen voor onderhoud bij de merkdealer

Loodaccu
Een loodaccu is één van de meest gebruikte oplaadbare accu’s. De accu’s zijn uitstekend bestand tegen diepe ontladingen en kunnen vele malen opnieuw geladen worden. Wat een loodaccu ook aantrekkelijk maakt is dat u de accu makkelijk kunt rec en vergeleken met andere accu’s relatief goedkoop is.

Alle soorten accu’s
Uiteraard zijn er naast auto accu’s nog veel meer soorten accu’s voor allerlei verschillende toepassingen. Zo is er onder andere een Lithium accu, Loodaccu, Classic oldtimer accu, Optima accu of Gel accu. Informeer voordat u een accu aanschaft wat de specificaties van de accu zijn. Zo weet u zeker dat u de juiste accu aanschaft.

Welke accu heeft u nodig?
Het kan lastig zijn om een geschikte accu voor uw auto te vinden. Voordat u een nieuwe accu aanschaft is het daarom handig om een aantal kenmerken van uw huidige auto accu te noteren. Zo moet u weten wat de capaciteit, afmeting en de poolstand van huidige auto accu is. Als u dit weet kunt u op zoek gaan naar een nieuwe auto accu.

Heeft u hulp of advies nodig bij het vinden van een geschikte auto accu? Bekijk dan op de website van AW Accu voor meer informatie.

Author: AW Accu

AW ACCU BV is groothandel en importeur van accu's, batterijen en toebehoren. Een goedkope accu kopen doet u daarom bij dé accuspecialist voor bedrijven en particulieren. Wij staan voor professioneel advies, een vlotte levering, uitstekende service en accu's van absolute topkwaliteit tegen zeer scherpe prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.