Simpel en snel effectieve reclame maken op de weg

Een bedrijf, ZZP’er of freelancer? Maak je dan al wel reclame om jezelf te laten zien? Dit kun je uiteraard op 1000 en 1 manieren doen, maar simpel en snel beginnen is al een goede start! Waarschijnlijk rijd je dagelijks op de weg en rijd je zo’n 50.000 km per jaar. Hoe mooi is het dan dat al die auto’s te zien krijgen wie jij bent! Zoveel impressies voor een eenmalig bedrag heb je nog nooit gehad.
Je kunt kiezen voor autobelettering waarbij je complete auto een make-over krijgt, maar ook stickers behoren tot de mogelijkheden. Een groot voordeel is dat veel mensen ze te zien krijgen. Wanneer je ook nog eens een leuk woordgrapje hebt of origineel bent gaan ze je ook nog eens beter onthouden. Bovendien straal je meteen een stukje betrouwbaarheid uit.

Belettering & stickers

Er zijn natuurlijk vele soorten belettering & stickerste verkrijgen. Zo is er de keuze uit ‘permante stickers’ maar er zijn ook stickers van tijdelijke aard. Deze kun je bijvoorbeeld voor een actie of evenement gebruiken. Deze kunnen eenvoudig worden verwijderd.
Stickers voor een langere tijd zijn, vinylstickers, snijtekst stickers en raamstickers. Stickers die gemakkelijk zijn te verwijderen zijn: statische stickers en magneetstickers. Magneetstickers zijn bovendien ook nog herbruikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld door de weeks met reclame op de autorijden en in het weekend met het gezin zonder. Ook kun je meerdere magneetstickers hebben waardoor je qua term kunt wisselen. Leuk!
Ohja, houd bij stickers wel rekening met de afwerking. Wanneer je stickers met laminaat (een soort beschermlaagje) hebt, verkleurt deze veel minder snel en wordt hij niet dof.

Lees tip:  Zo begin je met het onderhouden van de elektrische onderdelen van je auto

Aanleveren

Gaaf! Je wilt stickers hebben, en nu? Je moet allereerst bepalen wat je wilt laten zetten en hoe groot. Een sticker van een meter past bijvoorbeeld ook niet mooi op een deur. Een sticker van 10 centimeter op een auto is daarentegen weer niet leesbaar. Je kunt beter minder informatie delen dan dat het niet te lezen is.
Daarna is het zaak om naar een vakman te gaan. Wanneer je wilt werken met een logo, zal deze altijd een drukbestand van het logo willen hebben. Zo blijft het logo altijd scherp. Houd daarnaast rekening met het plakken, wanneer een tekst scheef zit, lijkt dit erg amateuristisch.

Succes!
Author: Ilonka

1 thought on “Simpel en snel effectieve reclame maken op de weg

  1. Het is inderdaad een goed middel om reclame te maken voor je bedrijf. Stickers vallen op in het verkeer en het is een relatief goedkope oplossing denk ik! Ook kan je deze stickers natuurlijk laten maken om je auto te verfraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.