Schade opruimen met een hoogwerker

Schade opruimen met een hoogwerker

Sinds kort heeft Nederland bedacht om de stormen een naam te geven. Een storm in Nederland krijgt pas een naam zodra het KNMI code oranje of rood uitgeeft. Dit keer kreeg stom Dennis ons te pakken. Wij wonen als gezin in een nieuwbouwwijk in de buurt van Zaandam. Sinds kort hebben wij onze spullen gepakt in Hilversum en zijn hiernaartoe verhuisd. In eerste instantie leek het ons een goed idee totdat er iets compleet onverwachts gebeurde. 

Omgaan met de storm

Als het weerbericht komt dat er een storm op komst is zul je niet zo snel schrikken. Er gaan niet meteen allerlei alarm bellen rinkelen. Mijn man zorgt er gewoon voor dat de ramen dicht zijn en de tuinstoelen in de schuur worden opgeborgen. Niks geks aan de hand. De nacht begon met veel getik van takken tegen de ramen. De laatste tijd heeft Nederland veel te maken met wind, daarom wordt het tijd om er niet te lichtzinnig over te doen. En dat bleek ook wel. De volgende dag moest er een hoogwerker komen die de boom van ons dak heeft gehaald. Het bedrijf had veel werk te doen die dag werd ons verteld en hadden een aantal hoogwerkers staan, zodat iedereen geholpen kon worden.

Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen. Ons dak wordt gerepareerd en wij zijn ongedeerd. Wel meteen een stoer verhaal om te vertellen in ons nieuwe huis. Gelukkig konden wij een aantal dagen terecht om de hoek, in het huis van mijn moeder.

Hoogwerkers

Met een storm kunnen we de nodige maatregelen treffen. Waar we echt niets aan kunnen doen zijn bomen, die staan er nou eenmaal. Met hoogwerkers kunnen we de bomen wel bijhouden, zodat dode takken zoveel mogelijk opgeruimd worden voordat ze schade aan kunnen richten. Tijdens een storm is het een stuk lastiger om dit te monitoren. Het kopen van een hoogwerker is voor natuurbeheer essentieel. We kunnen denk ik moeilijk van mensen verwachten dat ze zelf de boom in klimmen toch? Denk je er zelf over na om een hoogwerker te kopen?

Lees tip:  Dodelijk ongeval, dan komt er een strafrecht advocaat bij kijken.


Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.