Private lease is populair

Zou je graag een nieuwe auto willen rijden? Maar heb je niet voldoende spaargeld? Geen zorgen, vandaag de dag is private lease enorm populair. Voor de zakelijke markt was het al langer mogelijk om een auto te leasen, maar voor de particuliere markt is het nog vrij nieuw. Bij Auto.nl kun je gebruikte, maar ook nieuwe auto’s leasen. Maar voordat je overgaat tot leasen is het belangrijk om je goed in te lezen over wat het precies inhoudt.

Wat is private lease nou eigenlijk?
Met private lease huur je eigenlijk een auto. Hierdoor is het mogelijk om een nieuwe of gebruikte auto te rijden voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag zitten verschillende kosten verwerkt, zoals onder andere de afschrijving van de auto, voor de verzekering en wegenbelasting, maar ook voor reparatie, onderhoud en de banden van de auto. De bijkomende kosten zijn dan alleen nog de brandstof en de eventuele bekeuringen. Bij private lease staat de auto wel op jouw naam, maar blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Wat kost private lease per maand?
De kosten voor private lease kan verschillen doordat het maandbedrag bepaald wordt op basis van de aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. Maar ook door onder andere het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren des te lager het maandbedrag wordt.

Kan iedereen een auto leasen?
Private lease kan natuurlijk alleen wanneer je voldoende budget hebt. Eerst zal er een kort gesprek met de leasemaatschappij plaatsvinden, waarbij wordt nagegaan of er daadwerkelijk voldoende budget is. Er zal onder andere gevraagd worden naar een kopie van je inkomstenbewijs en je hoeft niet perse een vast contract te hebben. Ook wordt er een BKR-toetsing gemaakt om zeker te weten dat er geen betalingsachterstanden zijn. Natuurlijk moet je sowieso ook 18 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs bezitten.

Lees tip:  Help! De motor van mijn auto geeft problemen

Meer weten?
Ben je enthousiast geworden over private lease? En zou je graag meer willen weten? Neem dan eens contact op met
Auto.nl en bespreek de mogelijkheden.


Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.