Populaire auto’s om te wrappen

Populaire auto's om te wrappen

Carwrapping is een middel om het uiterlijk van je auto eens compleet te veranderen. Door middel van een folie wordt de kleur van de volledige auto of van enkele onderdelen veranderd. In principe kunnen alle auto’s gewrapt worden, en dit gebeurd natuurlijk ook. Toch zijn er een aantal auto’s of auto groepen die vaker gewrapt worden dan andere, wij vertellen welke dit zijn.

Bestelauto’s

Bestelauto’s of grote busjes worden natuurlijk vaak gewrapt om een grote naamsvermelding erop te krijgen. Er zullen weinig bedrijven zijn die met busjes rondrijden waar totaal geen logo, nummer, e-mail of andere elementen van hun huisstijl opstaan. Buiten dat een wrap bij een bedrijfswagen voor meer naamsbekendheid zorgt, draagt het ook nog eens bij aan de waarde van de wagen. Denk maar eens aan het feit dat bij een totale wrap de originele lak altijd beschermd wordt tegen krassen, deukjes en verkleuring. Wanneer je na bijvoorbeeld 5 jaar een nieuwe bedrijfswagen wilt kopen en de wrap wordt eraf gehaald, zal de originele lak nog zo goed als nieuw zijn. Grote kans dat de waarde van de auto beduidend hoger zal zijn dan wanneer deze nooit gewrapt zou zijn en ook meer dan de prijs die is betaald om het te laten wrappen.

Tesla’s

Het elektrische automerk van Elon Musk is niet meer weg te slaan uit het dagelijkse straatbeeld. De sportieve elektrische auto’s zijn ontzettend snel en zien er ook nog eens goed uit. Om de productiekosten van het merk te verlagen worden alle huidige modellen van Tesla in 5 kleuren gemaakt, het is dus niet zo gek dat sommige splinternieuwe tesla’s gelijk gewrapt worden omdat levering in de gewenste kleur niet mogelijk is. Een Tesla Model 3 wrap is dus ook een veel voorkomende wrap bij een gespecialiseerd carwrapping bedrijf.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over schade aan je auto

Sportwagens

Een goede wrap kost toch een aardig centje, een wrap met een normale folie kost toch al gauw €2000. Wil je een andere soort folie, zoals een folie met een matte of carbon look dan komt hier al gauw enkele honderden euro’s bij. De prijs van een volledige wrap kan zelfs oplopen tot boven de €4500 wanneer alles heel secuur gedaan dient te worden. Het is te begrijpen dat niet iedereen deze bedragen er voor over hebt, eigenaars van sportwagens zullen dit waarschijnlijk een stuk minder gaan merken in hun portemonnee. Daarom zie je vaak dat Porsche’s, Lamborghini (zeker het nieuwere Urus model), Ferrari’s en Nissan GTR’s gemiddeld vaker gewrapt worden dan standaard auto’s.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.