Parkeren Amsterdam Westerpark – Dit moet je weten!

Amsterdam Westerpark ligt in de staatsliedenbuurt. De staatsliedenbuurt staat erom bekend dat ze veel verschillende parkeerzones hebben en dat je er relatief goedkoop kan parkeren. De perfecte plek om je auto neer te zetten als je een dagje naar Amsterdam toe gaat.

Lees verder en kom erachter waarom jij het beste kan parkeren in bij Amsterdam Westerpark.

De bereikbaarheid

Over het algemeen is heel Amsterdam goed bereikbaar. Het openbaar vervoer gaat naar alle uithoeken van de stad en de wegen zijn toegankelijk. Het Westerpark ligt op ongeveer 10 a 15 minuten van het centrum af. Dus als tijd je enige obstakel is, dan kan je beter dichterbij parkeren.

Vind je het niet erg om 10 minuutjes te reizen, dan is Westerpark de perfecte locatie op je auto te parkeren. Op zondagen is in bepaalde buurten parkeren gratis of in ieder geval iets goedkoper.

Er worden veel evenementen georganiseerd

De Westergasfabriek is in de buurt. Deze fabriek is gebouw in 1885 en werd toen destijds ingezet als een gasfabriek – vandaar de naam. Tegenwoordig is het al lang geen werkzame fabriek meer, maar is het een culturele ontmoetingsplaats geworden.

In 2003 besloot de gemeente Amsterdam dat ze de fabriek gingen omtoveren tot een bruisende cultuurhub voor zowel de toeristen van Amsterdam als voor de Amsterdammers zelf. Er wordt van alles georganiseerd, van muziek en horeca tot theater en performance.

Dus als je een feestje hebt bij de Westergasfabriek overweeg het dan om de auto te parkeren bij het Westerpark.


 Parkeertip: Goedkoop parkeren!
Op de Hugo de Grootstraat en het Hugo de Grootplein kun je maximaal 1 uur parkeren voor slechts 10 cent!

Lees tip:  Zo bent u verzekerd van de perfecte laadpaal bij uw auto

Veel sociale controle

Laten we eerlijk zijn: in sommige gebieden van Amsterdam is het minder prettig om je auto te parkeren. Maar gelukkig is dat tegenwoordig al een stuk minder dan vroeger.

Daarom raadden wij altijd aan om je auto te parkeren op een plek waar veel sociale controle is. En in Amsterdam is er vaak genoeg drukte om deze plekken te kunnen vinden. En laat Westerpark toevallig een plek zijn waar veel leven in de brouwerij is. En daarbij komt kijken: veel sociale controle.

Je kan via het internet een plekje reserveren

Tegenwoordig is het mogelijk om via het internet een parkeerplekje te reserveren. Zo weet je altijd dat jij een goede parkeerplek hebt als je aankomt. Er zijn diverse apps die dit mogelijk maken, maar als je geen zin hebt om je een app te downloaden en vervolgens een account aan te maken, kan je er altijd nog voor kiezen om via het internet te reserveren.

Deze reserveringswebsites zijn makkelijk te vinden. Ook als je wil parkeren in Amsterdam Westerpark.

Dus als jij de volgende keer naar Amsterdam toe gaat om een dagje te shoppen, voor een grootschalig evenement of voor welke reden dan ook. Overweeg het dan om te parkeren bij Amsterdam Westerpark en bespaar jezelf een hoop pijn en moeite met het vinden van een goede parkeerplek.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.