Overstappen op een elektrische leaseauto

Steeds meer mensen rijden tegenwoordig in een elektrische auto. Dit zijn vooral leaseauto’s, want veel bedrijven zijn ook overgestapt. Iedereen is wel bekend met Tesla, deze autofabrikant is een van de eerste die elektrische auto’s op de markt heeft gebracht. Inmiddels zijn er ook andere autofabrikanten. Zo heeft Kia de Kia e-Niro op de markt gebracht.

Het klimaat

Voor veel mensen is het klimaat een belangrijke reden om over te stappen op een elektrische auto. De uitstoot van deze auto’ s is gemiddeld 40% lager dan een benzine of dieselauto. We leven in een tijdperk waarin het milieu een steeds belangrijkere rol begint te spelen. Overstappen op een elektrische auto is daarom ook een stap in de juiste richting.

Goed voor de portemonnee

Naast dat een elektrische auto goed is voor het klimaat merk je dit ook je portemonnee. De maandelijkse kosten zijn veel lager. Dit heeft te maken met de bijtelling. Bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde. Je betaalt dit vaak als je de auto ook privé wilt gebruiken. Een paar jaar geleden betaalde je nog 4% bijtelling over een elektrische auto. Inmiddels is dit percentage verhoogd naar 8%. In vergelijking met een diesel of benzineauto is dit nog steeds weinig. Hier betaal je een percentage van 22%.

De nieuwste technologie

Een elektrische auto staat symbool voor de technologische ontwikkelingen. Een Tesla Model 3 is voorzien van alle nieuwe snufjes. Zo kun je deze ook op de automatische piloot zetten. Een elektrische auto is comfortabel en geruisloos.

Laadpalen

Een elektrische auto heeft een actieradius. Dit is de maximale aftand die je met een volle accu kunt afleggen. Laadpalen schieten tegenwoordig uit de grond. In elke wijk zijn er nu wel een paar te vinden. Natuurlijk zijn er ook heel veel mensen die thuis een laadpaal hebben geïnstalleerd. 

Lees tip:  Waarom kiezen de meeste ondernemers voor financial lease?

Tot slot

Overstappen op een elektrische leaseauto biedt veel voordelen. Zo draag je ook een steentje bij aan het milieu en zie je dit ook terug in je portemonnee. Mocht het nou niet mogelijk zijn om thuis een laadpaal te installeren dan zijn er altijd openbare laadplekken in de omgeving.Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.