Occasion kopen? Met deze 5 tips maak je geen miskoop!

Ben je op zoek naar een prachtige nieuwe BMW, maar wil je niet het schip ingaan? Hier vind je enkele tips om op te letten als je van plan bent een occasion te gaan kopen. 

Kilometerstand

Heeft de geadverteerde auto wel de juiste kilometerstand? Wanneer er een NAP keurmerk bij de kilometer staat vermeld, mag je ervan uitgaan dat de kilometerstand klopt. Een lage kilometerstand betekent niet automatisch altijd een betere auto: wanneer de auto wat ouder is en veel korte ritten heeft gemaakt kan de motor zwaarder zijn belast. Een occasion die al flink is ingereden (bijvoorbeeld een ex-lease auto) heeft minder kans op problemen. 

Distributieriem

Heeft de auto een distributieriem? Let bij aanschaf van een auto erop of dit onderdeel recent is vervangen of dit nog moeten worden gedaan. Wanneer de distributieriem knapt, kan de hele motor kapot gaan, met als gevolg duizenden euro’s reparatiekosten. Wanneer de auto een distributieketting heeft, hoef je je geen zorgen te maken: deze gaan een autoleven mee. 

Roest

Een erg vervelend probleem bij een oudere occasion kan roest zijn. Vraag bij de verkoper er naar. Controleer ook zelf voor schades of lelijke plekken bij de auto. Roest kan voor zowel lak als de mechaniek vervelende reparatiekosten met zich brengen. Kijk dus ook altijd onder de motorkap in alle hoekjes. 

Maak een proefrit

Vraag altijd om een proefrit en rijd op diverse soorten wegen. Luister goed naar vreemde kraakjes als je over hobbels gaat en test andere belangrijke zaken zoals: schakelen, sturen, remmen en gasgeven. Vraag ook altijd naar de onderhoudshistorie! Vraag een proefrit aan bij Occasion Waalwijk. 

Lees tip:  Welke elektrische auto kopen?

Garantie

Auto’s die via een garage met het BOVAG keurmerk met een waarde hoger dan 4500 euro verkocht worden, hebben meestal 6 maanden garantie. Dit is geen verplichte garantie, informeer dus voor je aankoop doet of je auto ook garantie heeft. Kijk voor een leuke occasion in Waalwijk bij AutoVitel.Author: Ilonka

2 thoughts on “Occasion kopen? Met deze 5 tips maak je geen miskoop!

  1. Ik heb bij de aanschaf van mijn tweedehands auto een vriend ingeschakeld die aan auto’s sleutelt en er verstand van heeft. Hij ziet meer onder de motorkap en aan de ophanging dan ik. Uiteindelijk was ik iets duurder uit dan gepland, maar heb wel kwalitatief een goede koop gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.