Met splinternieuwe auto rijden zonder aanschafkosten, probeer leasen!

Leasen wordt steeds vaker aantrekkelijk voor mensen die graag in een nieuwe auto wilt rijden. De kosten om een voertuig aan te schaffen hoef je dan niet in één keer te voldoen. Over een vast besproken periode heb je de mogelijkheid om de betaling te geschieden. Maar is dit voor iedereen mogelijk? En welk merk is mogelijk om te leasen?

Leasen; is dat voor iedereen mogelijk?

Advertenties liegen er niet om wanneer je ziet dat je een voertuig kunt leasen. Wel is het zo dat niet iedereen hiervoor in aanmerking kan komen. Een voertuig leasen wordt immers gezien als een lening. Wanneer jij vermeld staat bij het kredietregistratiebureau (vaak is dit de Nationale Bank van België), dan is er de kans dat je niet in aanmerking komt voor leasing auto particulier. Je kunt zelf een verzoek indienen om jouw betalingsgeschiedenis in te zien bij de Nationale Bank. Hierin staan de belangrijkste gegevens waaruit zal blijken of dat jij je netjes houdt aan de betalingsplicht.

Indien dit in orde is, blijft de vraag nog steeds gelden of dat je in aanmerking komt om een voertuig te leasen. Ieder voertuig heeft namelijk een eigen maandelijks bedrag wat voldaan dient te worden. Is de auto bijvoorbeeld ruimer dan normaal en beschikt het over de nodige luxe? Ga er dan vanuit dat de kosten wat je per maand dient te voldoen hoog uit kan vallen. 

Mocht jouw inkomen hiervoor te laag zijn, dan kan jouw aanvraag toch nog worden afgewezen. Daarom is het altijd erg verstandig om een garage te benaderen wanneer je graag een voertuig wenst te leasen. 

Lees tip:  Shortlease: Maak indruk op iedereen als professional

Stijgt in populariteit!

Private lease wordt met de dag steeds populairder! Men heeft in de gaten dat je niet direct het aankoopbedrag dient te betalen om een nieuw voertuig te kopen. Doordat je maandelijks een bedrag betaalt, wordt leasing voor particulieren zeer aantrekkelijk! Zo heb je onder andere de mogelijkheid om een Audi, BMW, Peugeot en zelfs een Skoda te leasen! Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar gaat. 

Voordelen?

Dat een voertuig leasen geld kost is wel duidelijk. Maar uiteindelijk zal je hier ook flink op kunnen besparen! Door een maandelijks bedrag te betalen zullen de kosten voor onderhoud gedekt worden. Zie jij jezelf al in een nieuwe auto rijden zonder die extra zorgen als particulier?

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.