Makkelijk de auto in met side steps

De SUV is een ontzettend populair type auto en neemt nog steeds in aantal toe. Naast de SUV komen er ook steeds meer overgangsmodellen bij, die vaak een lichtere motor hebben, maar wel dezelfde hoge instap en hogere wegligging. Side steps op dit soort auto’s zien we heel vaak. Side steps, ook wel treeplanken of running boards genoemd, bevinden zich onder aan de auto bij de deur. De voornaamste functie van de treeplank is, om het instappen makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je niet letterlijk je auto in hoeft te klimmen.

Voordelen van side steps

Een andere functie van de running boards, is het beschermen tegen beschadigingen. Wanneer je met een SUV over ruig terrein rijdt kan het zijn dat er door de grote wielen soms steentjes of andere dingen die op de weg liggen op kunnen spatten en de lak van de auto kunnen beschadigen. Door de side steps wordt dit tegengehouden en blijven je deuren bespaard van lak- en deukschade.

Vind hier o.a. BMW en Mercedes side steps

Een ander voordeel van de treeplanken is dat ze vaak ook als een soort deurmat fungeren. Het is makkelijk om je schoenen even snel af te kloppen voordat je in de auto stapt. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel vuil mee de auto in neemt en het interieur mooi schoon blijft.

Side steps vind je in allerlei verschillende vormen en worden gemaakt van diverse materialen, zoals rubber en plastic, maar ook van staal. Omdat de hoofdfunctie van de treeplank het makkelijker maken van het instappen is, is het van belang dat de treeplank niet glad is en je voldoende grip hebt. In veel gevallen is hier in het ontwerp rekening mee gehouden en is er extra grip in de side step verwerkt.

Ook belangrijk: achterbumper beschermer (roestvrij staal of carbon)

Lees tip:  De beste optie wanneer je korte tijd een auto nodig hebt?

Toegevoegde waarde in uitstraling

Tot slot hebben de side steps in veel gevallen ook nog een decoratieve werking. Het accentueert het formaat van de auto en geeft de auto een robuuste en stoere look. Dit hoeft niet ten koste te gaan van klasse en stijl, want tegenwoordig zijn er prachtige chromen of stalen side steps die de auto er ook erg stijlvol uit laten zien.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.