Leasevloot laten onderhouden? Dit zijn je mogelijkheden

Leasevloot laten onderhouden

Steeds meer mensen leasen een auto. Niet alleen voor bedrijven zitten er veel voordelen aan leasen, ook voor particulieren. Veel bedrijven investeren hierom in een leasevloot, maar het is soms nog best een klus om deze te onderhouden. Op welke manier laat je de leasevloot van je bedrijf goed onderhouden? Wij vertellen je de verschillende mogelijkheden.

Wat is leasen precies?

Als eerst is het misschien belangrijk om te weten wat leasen precies is. Je vergelijkt een leaseauto eigenlijk met het huren van een auto. Het gaat namelijk om een huurovereenkomst tussen een leasemaatschappij en een klant. Voor een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs mag je dan in die auto rijden. De leasemaatschappij is de uiteindelijke eigenaar van de auto. Leasemaatschappijen zijn vaak in het bezit van een leasevloot, een soort opslagplek voor deze auto’s. Hoe onderhoud je deze nu goed?

Goede controles

Voordat je een auto meegeeft aan een klant die een auto wil leasen, is het wel belangrijk dat de auto goed werkt. Eens in de zo veel tijd hebben deze auto’s een APK check nodig. Dit is een Algemene Periodieke Keuring. Hierin wordt de verkeersveiligheid van de auto meegenomen, de registratie en er wordt gekeken naar de uitlaatgassen van de auto.

Iets wat buiten de APK valt, maar ook belangrijk is om te laten controleren bij het onderhoud van de vloot, zijn de banden van de auto. Ook controles op bijvoorbeeld de remblokken of accu kunnen hierbij geen kwaad of lampen die defect zijn kunnen vervangen worden. Je wil namelijk niet dat de klant problemen ondervindt tijdens het rijden in één van de leaseauto’s.

Lees tip:  4 tekenen dat uw versnellingsbak aan reparatie toe is

Tip: wil jij graag chauffeur worden? Reageer op deze chauffeur vacatures en vind jouw droombaan!

Bescherming van de auto’s

Om schade of mankementen van de auto te voorkomen, is het belangrijks de leaseauto’s goed te beschermen. Wanneer de auto’s overdekt zijn, hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken. Staan alle of een deel van de leaseauto’s buiten? Zorg dan voor een overkapping of bijvoorbeeld autohoezen. Hiermee bescherm je de auto’s tegen de weeromstandigheden. Er zijn veel bedrijven die in grote getalen autohoezen verkopen of verhuren voor bepaalde periodes.

Wanneer je een leasevloot hebt en je leaset een auto aan iemand, is het belangrijk dat de auto tiptop in orde is. Zorg er hierom altijd voor dat de auto’s goed gecontroleerd zijn en dat de auto’s geen andere schade hebben. Zo gaan jouw (tevreden) klanten veilig de weg op en zal je bedrijf met leasevloot meer succes hebben.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.