Lakschade herstellen met de producten van autolakopmaat.nl

Als je schade hebt aan de lak van je auto kun je deze vaak zelf herstellen met de juiste materialen. Bij www.autolakopmaat.nl kun je alles kopen wat je nodig hebt voor het herstellen van lakschade aan je auto. Als je nog nooit eerdere lakschade aan je auto hersteld hebt, laat je dan van tevoren wel goed informeren over wat je moet doen. Je kunt ook filmpjes kijken over hoe je lakschade aan auto’s het beste kunt herstellen. In onderstaande blog lees je alles over wat je moet doen en welke materialen je kunt gebruiken om de lakschade aan je auto te herstellen.

Autolakstift van autolakopmaat.nl

Als je een kras hebt op je auto en je wilt deze schade herstellen dan moet je eerst kijken hoe diep de kras precies is. Zit de kras alleen in de coating, in de kleurlaag of ook in de grondlaag? Je kunt zelf testen of de schade slechts oppervlakkig is door met je vinger wat sop over de kras te wrijven. Als de kras daarmee verdwijnt en daarna langzaam weer terug komt, dan is de kras oppervlakkig en kun je deze herstellen door hem te polijsten met een lakstift met blanke lak. Op deze manier maak je de lak weer als nieuw. Als de kras een witte kleur heeft is de kras dieper en heb je kleurlak nodig. Als er deuken bij de kras zitten of de kras is zo diep dat je metaal ziet, dan is er een uitgebreide reparatie nodig met de spotrepair reparatieset. 

Lees tip:  Kies jij voor een elektrische auto of een waterstofauto in Arnhem?

Lakschade herstellen

Als je eenmaal geconstateerd hebt welke lakschade jouw auto heeft kun je de schade In veel gevallen zelf herstellen. Als de kras slechts oppervlakkig is en alleen in de coating zit kun je de kras polijsten met een lakstift. Je kunt de lakstift gebruiken als een gewone stift door de schade licht aan te stippen. Zorg voor het beste resultaat wel dat je de te behandelen plek eerst goed vetvrij hebt gemaakt. Als de kras in de lak van je auto dieper is dan kun je beter gebruik maken van een autolak spuitbus om de schade te herstellen. Dit vergt wel iets meer voorbereiding. Zorg bijvoorbeeld voor een tochtvrije werkplek, trek handschoenen aan en schuur en ontvet de plek van tevoren. Als de schade ernstiger is dan een oppervlakkige kras kan soms een reparatie nodig zijn. Ernstige schade kun je herstellen met een complete reparatieset. Deukjes kun je bijvoorbeeld vaak opvullen met plamuur. Deze zit samen met een plamuurmes in de reparatieset.

Schuurmateriaal voor het herstellen van lakschade

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je bij grove lakschade eerst plamuur gebruikt om de diepe krassen en deukjes op te vullen. Voeg eerst de verharder toe aan de plamuur. Als je de plamuur hebt aangebracht met de plamuurmessen kun je beginnen met schuren. Schuur de plek met 3M schuurpapier vellen. Gebruik voor de randen van de lakschade aan je auto de fijnste vellen schuurpapier. Als de plekken geen opvulling nodig hebben hoef je niet te plamuren van te voren en hoef je de plek die je gaat herstellen alleen op te schuren van te voren.

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van een laadpaal voor thuis?

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.