Komt je tweedehandsauto niet meer door de Nederlandse keuring? Exporteer hem dan gerust naar het buitenland

tweedehandsauto

Wil jij van je Nederlandse afgekeurde tweedehandsauto af? Dan is het belangrijk om de auto niet direct naar de sloop te brengen. Dit levert je verlies op en zorgt ervoor dat je de auto misschien voor niets laat slopen. In het buitenland zitten ze vaak te springen om Nederlandse tweedehandsauto’s. In sommige landen zijn ze niet zo strikt met de keuring van auto’s en mag een in Nederland afgekeurde auto er gewoon nog de weg op. Dit betekent dat je aan de export van je tweedehandsauto kunt verdienen. In deze blog lees je er meer over.

Waarom zou jij je tweedehandsauto naar het buitenland exporteren?

Auto exporteren Frankrijk? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen zijn van het exporteren van je oude auto naar het buitenland. Allereerst kan het voorkomen dat je auto in Nederland niet meer door de keuring komt en in Nederland de weg dus niet meer op mag. Je zou dan veel geld in reparatiekosten kunnen steken of de auto naar de sloop kunnen brengen, waar je er ook geen rooie cent meer voor ontvangt. Er is nog een andere optie, die je financieel gezien meer oplevert, maar waar niet veel mensen vanaf weten. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om de auto te exporteren naar het buitenland.

In het buitenland zijn de regels rondom keuringen van de auto niet zo strikt als in Nederland. Een in Nederland afgekeurde auto, kan in het buitenland dus nog aardig wat geld opleveren. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de auto naar het buitenland te exporteren en daar een koper voor je tweedehandsauto te vinden.

Lees tip:  Je auto poetsen: schoonmaken als een pro!

Wat dien je te regelen voordat je de auto naar het buitenland exporteert?

Auto exporteren Duitsland? Dan is het belangrijk om met je kentekencard, de kentekens en een geldig legitimatiebewijs langs de RDW-balie te gaan. Deze balie is gespecialiseerd in het exporteren van Nederlandse auto’s naar het buitenland. Bij deze balie kun je regelen dat je auto in Nederland uit het systeem geschreven wordt en de auto wordt aangemeld voor export naar het buitenland. Je wil natuurlijk wel dat de registratie van de auto van je naam wordt gehaald. Dit voorkomt dat de buitenlandse koper boetes met de auto op jouw naam kan rijden. Zorg er dus voor dat de auto niet meer op je naam staat en dat je alle bewijzen verzameld die aantonen dat je de auto geëxporteerd hebt.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.