Kiezen tussen nieuw en tweedehands

Als je toe bent aan een andere auto heb je flink wat keuzes te maken. De eerste is misschien wel de belangrijkste: koop je een nieuwe of ga je voor een tweedehands auto? Wanneer geld geen rol speelt, heb je natuurlijk het liefst een wagen die net uit de fabriek komt. Waar jij de eerste eigenaar van bent en die je zelf helemaal kunt inrijden. Maar je weet ook dat je auto direct duizenden euro’s in waarde daalt op het moment dat je de showroom uitrijdt. Dat geld had je dus eigenlijk net zo goed in je zak kunnen houden door direct te kiezen voor een jonge, gebruikte auto.

Veilig op weg in een tweedehands auto
Het grootste bezwaar dat mensen hebben tegen het kopen van een tweedehands auto is dat je de geschiedenis niet kent. Je weet niet of hij verborgen gebreken heeft en ook niet hoe ermee is omgesprongen. Dat geldt zeker wanneer je een occasion van een particulier koopt. Maar zelfs bij een dealer gaat het er niet altijd eerlijk aan toe. Het is daarom belangrijk om altijd te kiezen voor een tweedehands auto die onafhankelijk gekeurd is. Dan weet je zeker dat de wagen in goede staat verkeert en ga je veilig op weg.

Online een auto kopen

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel degelijk mogelijk om een auto online te kopen. Je moet er alleen een betrouwbare partij voor kiezen, zodat je goed geïnformeerd wordt en precies weet wat je kunt verwachten. Dat betekent dus ook duidelijke foto’s van de auto inclusief krasjes, deukjes en andere kleine oneffenheden. Inzage in het keuringsrapport, uitgevoerd door een onafhankelijke partij, is een ander vereiste. Betaling, aflevering en garantie moet net als tenaamstelling bij de RDW goed geregeld zijn.

Lees tip:  Welke autoverzekeringen dekken ruitschade?

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.