Kies het juiste verkoopkanaal om je auto te verkopen

Wanneer het tijd is voor een nieuwe auto, of je wilt om een andere reden van je huidige auto af, dan kun je je oude auto te koop zetten. Hier zijn verschillende manieren voor, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je het juiste verkoopkanaal kiest, zodat je zo snel mogelijk van je auto af bent of zodat je er de beste prijs voor krijgt.

Auto verkopen bij de dealer

Heb je een mooie nieuwe auto op het oog, en wil je een gemakkelijke manier vinden om van je oude auto af te komen, dan kun je deze inruilen bij dezelfde dealer als waar je je nieuwe auto wilt kopen. Daar wordt bepaald wat de waarde is van je oude auto en dit wordt dan van de nieuwe auto afgetrokken, zodat je alleen de prijs betaalt die overblijft. Vaak kun je hier dan ook een regeling bij treffen om de nieuwe auto af te betalen. Alhoewel dit makkelijk is en snel, dit is vaak niet de voordeligste optie, omdat je niet altijd de beste prijs krijgt voor je oude auto en er van de nieuwe auto weinig valt af te dingen. Bereid je daarom goed voor op het gesprek, zorg dat je weet wat de marktwaarde is van je oude auto en ga op zoek naar een goede inruilactie.

Auto verkopen aan een particulier

Je kunt ook zelf je auto te koop zetten, via een online veiling of een online marktplaats. Hierbij heb je als voordeel dat je, mits je de juiste vraagprijs hebt vastgesteld, een goed bedrag voor je auto zal terugkrijgen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de verkoop zo langer zal duren en dat je dus ook nog op zoek moet naar een nieuwe auto, mocht je dat willen. Dit is zeker niet de makkelijkste verkoopmethode, maar wel de manier om er financieel het beste af te komen.

Lees tip:  Fietsbel stuk? Deze vervang je gemakkelijk zelf!

Auto verkopen als autowrak

Als je auto niet meer door de APK-keuring komt, mag je er officieel niet meer mee wegrijden. Je kunt dan je auto verkopen als autowrak en hier zijn honderden opkopers voor in Nederland. Je auto wordt dan vaak gratis voor je opgehaald, soms wordt hij nog opgeknapt en doorverkocht in Oost-Europa en anders wordt hij uit elkaar gehaald en gerecycled. Zo kom je makkelijk en snel van je auto af en krijg je er ook nog een beetje geld voor (vaak is dit niet veel), dat je weer zou kunnen investeren in een nieuwe auto.

 

 

 

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.