Kettingslot voor je motor kopen? Let op deze punten!

kettingslot motor

De aankoop van een motor doe je natuurlijk niet zomaar. Bij het kopen van een motor wil je ook meteen de juiste bescherming voor je motor aanschaffen. Een stevig kettingslot tegen diefstal is wat je nodig hebt. Daarom lees je hier een aantal belangrijke punten die je in je achterhoofd moet houden om jouw kettingslot motor uit de handen van jatters te houden.

Een slot van staal

Kettingsloten zijn uitstekend geschikt om je motor stevig op slot te zetten. Doordat deze sloten van gehard staal worden gemaakt, kunnen ze lastig worden beschadigd wat diefstal moeilijk maak. Ook kan je motor niet worden meegenomen door hem op te tillen, omdat je een kettingslot om een stevig object vastmaakt.

Hoe vind je het beste motor kettingslot?

Natuurlijk zijn er verschillende soorten ontwerpen kettingsloten te vinden. Maar hoe weet je nou dat je het juiste slot koopt? Daarom vind je hier een aantal punten waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een kettingslot. Let op de stevigheid van het slot dat op de verpakking staat. De stevigheid van sloten beginnen bij level ART 1 en gaan tot ART 5. Hoe hoger het level, hoe sterker het slot. Let op wat er wordt meegeleverd bij het slot. Denk hierbij aan een extra sleutel of een opbergtas.

Let op of de alarmfunctie van het slot als die is inbegrepen. Vraag even na of de alarmfunctie goed is getest en een alarmsignaal van minimaal 100 DB geeft. Let op het gewicht van het slot. Kettingsloten zijn aardig zwaar. Als je plan bent het slot mee te nemen

Lees tip:  Een vignet Oostenrijk kopen bij de grens of online?

Bemachtig een onoverwinnelijk slot

Het aanschaffen van een kettingslot motor is geen simpele zaak. Om optimaal te kunnen blijven genieten, is het beschermen van jouw motor met een kettingslot uitermate belangrijk. Neem daarom een gerust een kijkje online bijvoorbeeld op de website van Boonstra Parts. Zo krijg je een goed beeld van het brede assortiment aan kettingsloten om zo een kettingslot aan te schaffen die bij jouw motor past en volledige bescherming biedt tegen diefstal. 

Author: Brian

1 thought on “Kettingslot voor je motor kopen? Let op deze punten!

  1. Goed om te weten waar ik op moet letten bij het kopen van een kettingslot voor mijn motor. Ik vind het vooral belangrijk dat ik deze gemakkelijk mee kan nemen wanneer ik een tour maak. Een slot met alarmfunctie heeft overigens mijn voorkeur. Ook hebben verschillende vrienden dit aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.