Je remblokken: Een veiligere rit voor iedereen

remblokken

Remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen van je auto. Ze helpen je niet alleen te stoppen, maar houden ook iedereen om je heen veilig. Wanneer je remblokken versleten zijn, is het tijd om ze te vervangen door nieuwe. In dit blogartikel lees je hoe je kan bepalen of het tijd is voor nieuwe remblokken en welke stappen je moet ondernemen als je die beslissing hebt genomen!

Wanneer moet je nieuwe remblokken kopen?

De beste indicator voor wanneer het tijd is om je remblokken te vervangen, is als je een afname van je remkracht begint op te merken. Als je trillingen begint te voelen of geluiden hoort die uit de remmen komen, is het tijd om dit op te vatten als een teken dat je onmiddellijk nieuwe remblokken nodig hebt.

Zorg ervoor dat je regelmatig controleert op tekenen dat je remmen niet in orde zijn, zoals piepende of knarsende geluiden. Wanneer je je remmen controleert, zorg er dan ook voor dat er geen toenemende speling in het rempedaal zit. Ongeacht hoe lang het geleden is dat je ze hebt vervangen, als je remmen het ooit begeven en onmiddellijk moeten worden vervangen, breng dan altijd de auto naar een professionele monteur die ervaring heeft met rem reparaties.

Hoe kies je de juiste remblokken voor je auto?

Als je niet in staat bent de juiste remblokken voor je auto te kiezen, kan je het beste een deskundige monteur raadplegen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je de juiste pasvorm voor je auto krijgt en kunnen ze zonder probleem vervangen. De monteurs zullen je ook vertellen wanneer het tijd is om ze opnieuw te vervangen, dat is meestal elke 35.000km of 2 jaar.

Lees tip:  Het seizoensgebonden gebruik van dakdragers

Weer veilig de weg op

De remblokken, het metalen materiaal dat het deel van het remblok bedekt dat tegen de rotor drukt, zijn gemaakt van een wrijvingsmateriaal. Dit frictiemateriaal grijpt in de rotors van je auto, remt hem af en brengt hem tot stilstand. Remblokken beschermen ook je velgen tegen slijtage. Zoals al eerder verteld is en goede indicatie dat je remblokken aan vervanging toe zijn, wanneer je een afname van je remkracht begint op te merken of wanneer je trillingen of geluiden hoort die van de remblokken afkomstig zijn. Neem dit allemaal serieus want het gaat niet alleen om je eigen veiligheid maar ook om de veiligheid van iedereen bij je in de auto en ook voor iedere andere bestuurder!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.