Je auto in de garage parkeren: welke garagedeur kiezen?

welke garagedeur kiezen

Wanneer je de garage als parkeerplaats voor je auto gebruikt, is het van belang dat de garagedeur daarop is afgestemd. Met andere woorden: het gebruiksgemak en de manier waarop de deur geopend wordt, moet aan bepaalde criteria voldoen. In dit artikel vertellen we je welke criteria dat zijn en welke garagedeuren hieraan voldoen.

Criteria waaraan de garagedeur moet voldoen

Om te beginnen is het van belang dat het deurblad tijdens het openen niet naar buiten toe kantelt. Op die manier voorkom je dat het deurblad tijdens het openen per ongeluk je auto kan beschadigen.

Een tweede punt waarop je moet letten, is de bediening van de garagedeur. De bediening moet elektrisch zijn. Het is immers niet prettig als je iedere keer uit je auto moet stappen om de garagedeur handmatig te openen en te sluiten.

Garagedeuren die aan de criteria voldoen

De volgende drie deuren kantelen tijdens het openen niet naar buiten toe en zijn elektrisch te bedienen:

·         Roldeuren

·         Sectionale garagedeuren

·         Zijdelingse garagedeuren

Roldeuren

Roldeuren werden voorheen met name toegepast op opslagboxen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat roldeuren ook uitermate geschikt zijn om als garagedeur te gebruiken. Het is daarbij wel zo dat een roldeur voor een opslagbox niet te vergelijken is met een roldeur voor een garage.

De roldeuren die voor garages zijn gemaakt hebben dikkere, stevigere panelen en kunnen indien gewenst geïsoleerd worden geleverd. Op die manier kun je tijdens de koudere maanden in de garage aan je auto sleutelen, zonder dat je last hebt van tocht en kou dat via de garagedeur de garage binnenkomt.

Lees tip:  Waarop letten bij een auto huren in het buitenland

Het grote voordeel van roldeuren voor garages, is dat ze tijdens het openen boven de poort van de garage worden opgerold. Daardoor blijft alle ruimte in de garage vrij om naast de auto spullen op te slaan.

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur is qua uitstraling te vergelijken met een roldeur, alleen zijn de panelen waarmee het deurblad is opgebouwd breder. Daardoor geven sectionaaldeuren een moderne uitstraling aan je garage. De deurpanelen worden tijdens het openen direct onder het plafond gehangen. De ruimte onder het plafond kun je daardoor niet gebruiken om bijvoorbeeld spullen op te slaan.

Zijdelingse garagedeuren

Eigenlijk kun je een zijdelingse garagedeur het beste vergelijken met een sectionaaldeur, alleen worden de deurpanelen hierbij niet verticaal, maar horizontaal geopend. Het gevolg is dat je een van de muren in de garage vrij moet houden, zodat de deurpanelen langs de muur kunnen worden geplaatst als je de deur opent.

Het grote voordeel van zijdelingse garagedeuren is dat je deurblad niet geheel hoeft te openen. Dus stel dat je naast de auto ook nog wat fietsen in de garage zet, dan kun je de garage sneller verlaten dan bij roldeuren en sectionaaldeuren het geval is, doordat je het deurblad slechts deels hoeft te openen.

Bekijk de deuren bij een garagedeur specialist

Nu je weet welke type deuren er geschikt zijn voor als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, adviseren we je om bij een garagedeur specialist langs te gaan om de verschillende deuren te bekijken en uitproberen. Op die manier wordt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

Lees tip:  Wat moet je weten over private lease?


Author: Brian

2 thoughts on “Je auto in de garage parkeren: welke garagedeur kiezen?

  1. Wij hebben pas een nieuwe auto gekocht en zouden deze ook graag in onze garage willen plaatsen. We hebben er de ruimte voor en vinden het belangrijk dat deze in de winter binnenstaat. Een roldeur lijkt ons een goede optie, maar we gaan de overige mogelijkheden ook bekijken!

  2. Wij willen ook graag een roldeur laten installeren. Onze voorkeur gaat wel uit naar een deur van staal, omdat deze stevig en veilig is. We gaan de opties in ieder geval bekijken bij een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.