Je auto importeren vanuit het buitenland? Tips voor goede transport naar Nederland

auto importeren vanuit het buitenland

Een auto importeren kan buitengewoon aantrekkelijk zijn, al was het alleen al door het geld dat je vaak bespaart op de aankoop van een auto. Je kunt echter ook een auto naar ons land importeren omdat het om een bijzondere uitvoering gaat en die niet in eigen land beschikbaar is. Importeren kan dus zeer de moeite waard zijn. Maar hoe zit het dan met transport naar Nederland?

Importeren kost je geld

Eerst even over de kosten die je maakt als je een auto importeert. Zo krijg je te maken met de BPM, hetgeen staat voor de belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen. Verder heb je met transportkosten te maken, als je kiest voor import vervoer en de auto per vrachtwagen naar ons land laat brengen. Ook het RDW rekent keuringskosten bij het importeren van een auto. Vaak wegen deze kosten op tegen de aantrekkelijke prijs die je voor de auto die je importeert betaalt, want die voordelen kunnen soms wel oplopen tot 30 procent.

Transport van de auto kan prima per vrachtwagen

Transport naar Nederland kan dus per vrachtwagen. Je kunt ook een vrijstelling aanvragen bij de belastingdienst voor BPM en MRB voor kortstondig gebruik. Je mag dan maximaal twee weken in ons land rijden met een buitenlands kenteken. In die periode kun je vervolgens alle aanvragen in orde maken. Uiteraard vraag je dit aan voor je daadwerkelijk met een buitenlands kenteken de Nederlandse wegen op gaat. Transport kan zelfs via luchtvracht! 

Naar de douane en het RDW

Is de auto eenmaal op Nederlandse bodem, dan moet je de auto aangeven bij het RDW en de douane. Je betaalt leges aan het RDW en ook de tenaamstelling kost je geld. Daar lach je echter om als je een prachtige auto in het buitenland gekocht hebt voor 75 procent van de prijs die ze in ons land voor dezelfde auto vragen.

Lees tip:  Waarom een e-chopper aanschaffen?

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.