Is private lease goedkoper dan kopen?

Is private lease goedkoper dan kopen

Een nieuwe auto kopen vraagt om een flinke investering! Heb je daar geen spaargeld voor apart staan? Dan zul je een lening aan moeten vragen. Wacht eens, hoe zit het met een auto leasen op privénaam? Steeds meer mensen ontdekken dat het ook mogelijk is om een nieuwe auto te rijden via private lease. Er gaan zelfs steeds meer geluiden de ronde dat private lease goedkoper is dan kopen. Klopt dat wel? Wij leggen je hier uit waarom en wanneer private lease goeder is dan kopen en waar je rekening mee moet houden!

Waarom is private lease soms goedkoper?

Dat private lease soms goedkoper is dan een nieuwe auto kopen, heeft voornamelijk te maken met de schaalvoordelen waarvan je kunt meegenieten. Leasebedrijven schaffen op grote schaal auto’s aan, waardoor ze scherpere prijzen betalen dan een consument die een auto koopt. Bovendien genieten ze van voordeligere rentetarieven als het gaat om financiering. Dit alles zorgt voor lagere kosten, waardoor jij een gunstig leasetarief krijgt aangeboden. Dit schaalvoordeel geldt eveneens voor de autoverzekeringen voor leasemaatschappijen, evenals voor de onderhouds- en reparatiekosten. Om deze redenen kunnen leasebedrijven je vaak een aantrekkelijkere deal bieden voor een nieuwe auto, dan autoverkopers.

Voordelen van private lease

Een auto kopen brengt risico’s met zich mee. Je weet nooit wat je maandelijks aan kosten kwijt bent. Onverwachte schade en dure reparaties kunnen de kosten gauw doen opstapelen. Met een private leaseauto loop je dit risico niet. Daarnaast hoef je je niet druk te maken over wat je auto nog opbrengt als je hem wilt verkopen. Al die risico’s liggen bij de leasemaatschappij. Verder word je door de leasemaatschappij flink in de watten gelegd: onderhoud en reparaties worden voor je geregeld, er staat vervangend vervoer voor je klaar, je kunt een beroep doen op pechhulp, etc. Lees wel altijd goed vooraf de voorwaarden, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het grote gemak en de zekerheid overtuigen steeds meer mensen om voor private lease te kiezen.

Lees tip:  Geld besparen op je onderhoudsbeurt van je auto doe je zo

Waar moet je op letten bij private lease?

Overweeg je een private leaseauto, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wanneer je met geleend geld een nieuwe auto wilt kopen, dan is private lease in veel gevallen goedkoper en dus het overwegen waard. Beschik je over voldoende spaargeld voor een nieuwe auto, dan kan kopen interessanter zijn. Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat private lease van invloed is op een hypotheek; je maximale leencapaciteit wordt hierdoor minder. Leasen is bovendien vooral interessant als je veel rijdt. Staat je auto vaak stil of zijn er periodes waarin je de auto helemaal niet gebruikt, dan lopen de vaste leasekosten gewoon door. Ook wanneer je een maximale no-claimkorting op je autoverzekering hebt, is private lease niet altijd het goedkoopste.

Welke mogelijkheden zijn er voor goedkope private lease?

Hoewel een nieuwe private leaseauto goedkoper kan zijn dan een nieuwe auto kopen, is het niet de allergoedkoopste manier van autorijden. Het voordeligste is om met eigen geld een tweedehands auto te kopen en deze zo ver mogelijk ‘op te rijden’. Hierbij krijg je natuurlijk wel te maken met dat extra stukje onzekerheid. Zie je daar tegenop? Dan bestaat er nog een andere interessante en voordelige mogelijkheid, namelijk een occasion leasen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van private lease in jouw specifieke situatie? Laat je dan altijd goed en onafhankelijk adviseren!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.