Is een elektrische auto leasen een goed idee?

Twijfel je of een auto leasen een goed idee is? Of zelfs het leasen van een “elektrische auto”? In deze blog lees je waarom je er verstandig aan doet om een elektrische auto te leasen.  

Verlaag je CO2-uitstoot

Naast dat elektrisch rijden goed is voor het klimaat brengt het ook nog andere voordelen met zich mee. De CO2-uitstoot van een elektrische auto’s is 40% minder dan die van een brandstofauto. Het tweede voordeel van een elektrische auto is dat er geen ongezonde gassen uit de uitlaat komen.   Het laatste voordeel en wellicht wel de belangrijkste, is dat elektrisch rijden ook nog eens flink scheelt voor je portemonnee!

Waarom leasen?

Oke, de voordelen van elektrisch rijden heb je. Maar waarom is leasen nou zo’n verstandige optie? Wanneer je een elektrische auto leased, heb je altijd de mogelijkheid uit de nieuwste modellen te kiezen. Het meteen afkopen van een van deze nieuwe modellen is uiteraard minder voordelig voor je gespaarde centen. Wanneer je een elektrische auto leased, los je de auto als het ware in termijnen af. Of je de auto na het aflossen wil behouden of niet hangt af van je type leasecontract.  

Aanbod leaseauto’s

Het belooft in 2020 opnieuw een geweldig jaar te worden om een overstap naar een elektrische leaseauto te maken. Ook de overheid probeert elektrische rijden nog steeds aan te moedigen door voordelen te geven zoals lagere bijtellingen. Maar naast de keuze om over te stappen op een elektrische leaseauto brengt dit je tot de volgende stap: welke leaseauto moet ik dan kiezen? Door de stijgende populariteit en het groot scala aan mogelijkheden is het belangrijk op een aantal factoren te letten. Let bij het beslissen van je leaseauto o.a. op de actieradius. De actieradius geeft aan hoe ver je met de elektrische auto kan rijden, zonder dat je de auto hoeft op te laden aan een laadpaal. Dus hou rekening met jouw reistijd voor bijvoorbeeld: werk, vakanties of vergaderingen. Bepaal afstanden die je vaak aflegt en kijk welke elektrische auto de best passende actieradius heeft. Twee uitstekende keuzes voor het kiezen van een goede elektrische auto die zowel voor je portemonnee als voor de actieradius goed uit de verf komen, zijn: de Kia e-Niro en de Volkswagen ID3. Te duur om deze auto’s meteen af te kopen? Ga dan voor leasen!

Lees tip:  Wat is mijn auto waard? De verschillende factoren en waarden

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.