Is benzine duurzaam en lang houdbaar?

Veel auto’s rijden op benzine. Tegenwoordig worden de meeste auto’s duurzaam gebouwd. Dit zorgt er ook voor dat het brandstofverbruik steeds lager ligt. Er zijn zelfs elektrische auto’s op de markt gebracht die het brandstofverbruik nog verder terugdringen. Maar wat als je nu een oudere auto hebt?

Hoe lang is benzine houdbaar?

Onder de juiste omstandigheden is benzine tussen de 3 en 6 maanden houdbaar. Wanneer we het hebben over de juiste omstandigheden moet je denken aan 3 maanden houdbaar bij een temperatuur van 30 graden en 6 maanden bij een temperatuur van 20 graden.

Kan je de houdbaarheid van benzine verlengen?

Het is zeker mogelijk de houdbaarheid van benzine te verlengen. Dit kan je doen door een benzine stabilisator aan de benzine toe te voegen. Deze stabilisator zorgt ervoor dat de vluchtige bestanddelen van de benzine niet zullen verdwijnen. Wat betekend dat je de houdbaarheid van de benzine kan verlengen tot 24 maanden. Wat weer handig kan zijn voor de benzine die je gebruikt voor je boot, camper of oldtimer. Die zullen naar alle waarschijnlijkheid niet het hele jaar door actief zijn. Hier mee kan je de benzine wel goed houden gedurende de tijd dat de boot, camper of oldtimer in de opslag staan.

Hoe kan je benzine nog meer duurzamer gebruiken?

Benzine kan je nog duurzamer gebruiken door er een olie additief aan toe te voegen. Een additief kunnen zwaardere omstandigheden beter handelen. Het zijn kleine hoeveelheden andere stofjes die de basisstof van olie beter laten presteren.

Wat doet een olie additief dan precies?

Een olie additief heeft meerdere functies wanneer je deze toevoegt aan je olie. Zo heeft het een reinigende werking. Een additief zorgt ervoor dat het systeem waarvoor je het additief hebt toegevoegd schoner blijft en dus minder snel zal slijten.

Lees tip:  APK in Enschede: Alles wat je moet weten over autokeuringen

Verder heeft het ook een besparende functie. Bij een oudere auto kan het ervoor zorgen dat het hogere brandstofverbruik teruggedrongen wordt. Het is altijd goed om preventief een additief te gebruiken, maar alleen wel bij de oudere voertuigen. Bij de nieuwere voertuigen is hier bij het ontwikkelen al veel meer rekening mee gehouden.

Author: WeTalkSEO

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.