Hoeveel autogarages telt Nederland?

Als autoliefhebbers hebben we allemaal weleens te maken gehad met een autoreparatie. Van een kleine reparatie tot aan een grote reparatie.  Het variëert van het vervangen van de banden tot aan het repareren van belangrijke onderdelen van de auto. Maar waar kun je terecht voor al deze reparaties? Hoeveel autogarages telt Nederland eigenlijk? In dit artikel beantwoorden we deze vraag, dus blijf zeker lezen om erachter te komen.

Autogarages in Nederland

In Nederland zijn er talloze autogarages, in steden en dorpen verspreid over het hele land. Woon je bijvoorbeeld in Dordrecht? Dan vind je ook een autogarage in Dordrecht. Het meest recente onderzoek laat zien dat er zo’n 10.000 autogarages in Nederland zijn. Dit zijn onder andere kleine onafhankelijke garages tot aan grote ketens zoals Kwikfit of Euromaster. Het aantal garages groeit nog ieder jaar en dat ondanks de toenemende populariteit van elektrische auto’s.

Soorten autogarages

Er zijn ook verschillende soorten autogarages en autowerkplaatsen. Zo heb je de dealer-garages waar alleen auto’s van een bepaald merk worden gerepareerd, maar ook universele autogarages waar elke auto welkom is. Dealer-garages zijn vaak gespecialiseerd in reparaties en onderhoud van één bepaald automerk, terwijl universele garages meer algemeen inzetbaar zijn voor verschillende automerken.

Restauratiegarages

Voor oldtimers is er ook een speciale categorie: restauratiegarages. Hier worden alleen klassieke auto’s gerepareerd en gerestaureerd, waarbij er extra aandacht wordt besteed aan het behouden of vervangen van originele onderdelen. Deze garages zijn vaak gespecialiseerd in één of een aantal specifieke merken.

Mobiele garages

Naast de traditionele autogarages en reparatiebedrijven worden er ook steeds meer mobiele garages ingezet. Dit zijn garages op wielen die op locatie naar jou toe komen in plaats van dat jij naar hen toe moet rijden. Steeds meer mensen maken gebruik van deze mobiele garages vanwege het gemak en de tijdsbesparing die het oplevert.

Lees tip:  Duurzaam personenvervoer en de rol van duurzame touringcars en limousines

Het aantal autogarages in Nederland is vrij groot en blijft elk jaar groeien. Of je nu een specifiek merk auto hebt, een elektrische auto of een oldtimer, er zijn autogarages die aan je behoeften voldoen en je helpen bij het onderhouden en repareren van je auto. Mocht je nog geen favoriete garage hebben, dan is er vast en zeker een garage te vinden die dichtbij je in de buurt is, waar je uit kunt kiezen. Wees er echter wel op voorbereid dat de prijzen en service verschillen. Het is dus handig om meerdere garages te vergelijken voordat je een keuze maakt. 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.