Hoe stel je je autospiegels af

Hoe stel je je autospiegels af

Een van de belangrijkste dingen die je moet leren tijdens het autorijden, is om je spiegels goed af te stellen. Je spiegels zorgen ervoor dat je in elke situatie overzicht houdt; tijdens het invoegen, inparkeren maar ook tijdens het achteruit rijden bijvoorbeeld. Maar hoe zet je de spiegels van je auto goed af? In dit artikel wordt uitgelegd door een rijschool in Gouda hoe jij je autospiegels goed afstelt. 

Buitenspiegels 

De buitenspiegels zijn de belangrijkste spiegels voor een automobilist, dus moet je ervoor zorgen dat deze goed afgesteld staan. Een manier om deze goed te zetten is door allereerst je auto op een vlakke overzicht te zetten, zodat je goed overzicht hebt hoe je buitenspiegels staan. Vervolgens moet je de spiegels op zo’n manier zetten dat je de zijkant van je eigen auto niet goed meer ziet. De horizon moet op ongeveer driekwart staan van je spiegel. 

Binnenspiegel

Om je binnenspiegel goed af te stellen, is het allereerst belangrijk dat je in de auto gaat zitten zoals je altijd zit. In je rijhouding dus. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de linkerkant van de binnenspiegel gelijkgesteld wordt aan je linker achterraam. Vervolgens laat je onderkant van de buitenspiegel samen komen met de achterruit.

Hoe moet je kijken

Een van de eerste dingen die je leert op rijles in Gouda, is hoe je in je spiegels moet kijken. Allereerst moet je weten dat je altijd een dode hoek hebt, die helemaal rechts en linksachter zit. Daarom moet je ervoor zorgen dat je naast je buitenspiegels, ook in je binnenspiegel kijkt en als je af gaat slaan je ook snel even over je schouder kijkt. Daarnaast is het belangrijk om vaak in je spiegels te kijken zodat je een goed overzicht hebt van wat er op de weg gebeurd. Als je ziet dat er de hele tijd een auto achter je rijdt en net als je af wilt slaan die auto er niet is, kan je vaak meteen al beseffen dat die auto in je dode hoek zit. Doordat je overzicht bewaart weet je hierop te reageren en zorg je dat je geen overhaaste beslissingen maakt. 
Mocht je een rijbewijs willen halen kan je terecht bij alblas.net.

Lees tip:  Shortlease privé: De beste keuze voor flexibele mobiliteitsbehoeften


Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.