Hoe kies je de perfecte aanhanger uit?

aanhanger

Het is dan zover, je bent van plan om een aanhanger aan te schaffen. Dit doe je niet zomaar natuurlijk. Een aanhanger gebruik je voor je eigen comfort. Het is dus fijn om de aanhanger op jouw wensen aan te passen. Het aanbod aanhangers is groot, dat maakt het moeilijker om de juiste uit te kiezen. Wil jij nou een Anssems aanhanger? Van Laar Aanhangwagen kan jou daarbij helpen! Zo rij jij binnen de kortste tijd rond met de perfecte aanhanger. Lees het artikel verder voor de ideale tips waar jij op moet letten!

Maak een keuze in wat voor type aanhanger je wilt

Het is belangrijk dat je dit doet. Je kan niet zomaar van andermans wensen uit gaan. Iedereen heeft andere wensen en daarom zijn er zoveel verschillende soorten aanhangers. Als eerst is het belangrijk om een keuze te maken of je een gesloten of open aanhanger wilt. Ze hebben allebei zo hun voordelen. De gesloten aanhanger biedt meer privacy en je hebt door een gesloten aanhanger meer plek om dingen in te vervoeren of voor een langere tijd daar de spullen in laten staan. De gesloten aanhanger is door zijn dichtheid dus ook ideaal voor het vervoeren van spullen die niet nat mogen worden. Een open aanhanger heeft als voordeel dat het zwaartepunt lager komt te zitten en hierdoor de aanhanger stabielere achter de auto gaat. De open aanhanger is de meest verkochte aanhanger. 

Kijk naar wat voor laadvermogen jij wilt vervoeren

Met een rijbewijs B kan je slecht 3500 kilo laadvermogen vervoeren. Dit is inclusief met de lading van de aanhanger. Houd dus rekening met het maximale laadvermogen. Het is ook belangrijk dat je rekening mee houdt, dat het laadvermogen minder is dat het gewicht van de auto. Zo voorkom je onstabiliteit en kan je veilig rijden. Transporteer nooit een lading die het gewicht van de trekkende auto overschrijdt. Het hangt ook af welk rijbewijs je hebt. Met sommige rijbewijzen mag je over meer laadvermogen beschikken. Kijk dus goed na hoeveel vermogen je wilt en mag vervoeren.

Lees tip:  Stadsbewoners gaan er vaker op uit met een huurauto

De reden van gebruik

Wil je een aanhanger gebruiken om bijvoorbeeld het tuinafval te verplaatsen dan is het verstandig om hiervoor een open aanhanger te gebruiken. Zorg er wel voor dat de aanhanger dan goed afgedekt is met een net. Wil je spullen vervoeren die absoluut niet nat mogen worden, vervoer deze dan niet in een open aanhangwagen. Wil je grotere spullen vervoeren, dan is een gesloten aanhanger een veiligere tip. Bedenk dus goed waarvoor je een aanhanger wilt gebruiken.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.