Hoe kies je de juiste rijschool?

rijschool

Yes, je mag eindelijk beginnen met het nemen van autorijlessen! Maar waar ga je de lessen nemen? En hoe kies je tussen de talloze rijscholen in jouw buurt? Lees hier enkele tips om de keuze makkelijker te maken! 

Maak een lijst 

Begin met het maken van een lijst met alle rijscholen in jouw buurt. Zo heb je een goed overzicht van wat het aanbod precies is. Als je ze allemaal hebt opgeschreven kun je ze langsgaan op prijs, de tijdsduur van de lessen, wat voor instructeurs ze hebben en wat de reviews zijn. Het is namelijk niet handig als je hele goedkope lessen kiest, die erg slecht beoordeelt zijn. De kans dat je zakt is groter en je besteed uiteindelijk meer geld omdat je meer lessen nodig hebt. Bekijk ook goed de instructeurs die aanwezig zijn op de rijschool. Het is fijn als je een klik met ze hebt of een goed gevoel. Je zal immers een flinke tijd met ze besteden in de auto. 

Proeflessen 

Wees niet bang om proeflessen te nemen. Dit is heel belangrijk, want je krijgt meteen een indruk van hoe een instructeur de lessen geeft en hoe ze verlopen. Stel ook vragen ná de les, zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten. Het kan namelijk altijd zijn dat het net wat anders is, omdat het een proefles is. Vraag dus of dit de gebruikelijke manier van lessen is en hoe het opleidingstraject wordt ingevuld. Het is handig als je al wat ingelezen hebt in auto theorie, want dan kun je ook gerichtere vragen stellen. 

Lees tip:  Het vinden van een goede rijschool Utrecht

Eerst theorie 

Het werd net al een beetje genoemd, maar het weten van de theorie is erg belangrijk. Dit helpt je niet alleen het autorijden beter oppakken, maar je kunt ook beter inschatten of het opleidingstraject goed aansluit aan de hand van wat de instructeur jouw verteld. Als een instructeur jou geen duidelijk verhaal kan vertellen over waar de lessen over zullen gaan, dan is het verstandig om een andere te zoeken. Het is bij het autorijden belangrijk dat alle onderdelen worden behandeld en er tijd aan besteed wordt. Dus niet alleen op de snelweg rijden, maar ook niet alleen binnen de bebouwde kom. Als je jouw theorie examen al hebt gehaald heb je hier beter inzicht in en kun je ook beter inschatten of jouw instructeur je wel goed kan voorbereiden. Heb je nog jouw auto theorie niet gehaald? Vergeet niet om goed jouw theorie examen te oefenen, voordat je het examen doet!

Het kiezen van een goede rijschool is belangrijk, omdat het je veel tijd en geld kan besparen. Zeker omdat bij het examen een onafhankelijke beoordelaar van het CBR zit. Veel succes met het maken van jouw keuze!

Author: 050media

050media is één van de weinige online marketing bureaus in het noorden die een totaaloplossing biedt.

2 thoughts on “Hoe kies je de juiste rijschool?

  1. Hartelijk dank voor deze tips over het zoeken van de juiste rijschool. Het lijkt ons ook erg goed een lijstje te maken. Echter zijn we op zoek naar een rijschool die ook kan omgaan met beperkingen. Bestaan die ook?

  2. Goede tips! Ik wil graag motorrijles nemen en kijk welke pakketten er worden aangeboden door verschillende rijscholen. Inderdaad ook slim om eerst een proefles te nemen om te kijken of het klikt! Ik ga hier zeker mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.