Hoe kies je de juiste leasemaatschappij?

leasemaatschappij

Wil je een (nieuwe) leaseauto? Dan is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden en in de leasemaatschappij die bij je past. Er zijn vele soorten leasemaatschappijen waar je een leasecontract voor een auto kunt afsluiten, dus het is aan te raden om je hier goed in te verdiepen en vooral te kijken naar de wensen en behoeften die je hebt op autogebied. Hieronder meer informatie over het kiezen van de juiste leasemaatschappij.

Leasevorm kiezen

Er zijn diverse leasevormen waar je voor kunt kiezen. Denk aan private of operational lease wat interessante opties is als particulier. Je kunt ook kiezen voor financial lease, waarbij je aan het einde van het leasecontract eigenaar bent van de auto, maar wel zelf verantwoordelijk bent voor reparaties, verzekeringen en andere zaken die de maatschappij je bij private lease uit handen neemt. Als je de auto zakelijk wilt rijden, is de zakelijke leaseoptie juist weer de meest interessante optie om voor te kiezen. 

Budget 

Wat is het budget wat je beschikbaar hebt voor een auto? Een bank zal je niet zomaar akkoord geven om een leaseauto aan te schaffen die je eigenlijk maandelijks niet kunt betalen. Ze zullen daarom altijd je financiële situatie checken en de aanvraag niet goedkeuren indien je financiën dit niet toe laten. Vaak als je alsnog een groot bedrag vooraf overmaakt, is het wel mogelijk om de aanvraag alsnog goedgekeurd te krijgen. 

Wat voor auto?

Uiteraard is het ook van belang om te kijken wat voor auto je wilt gaan rijden. Je kan tevens proberen om bij een garage in de buurt alvast een kijkje te nemen bij een model naar keuze en wellicht is een testrit maken ook mogelijk. Zo kun je direct bepalen of dit model de auto is die je wilt gaan rijden en waarvoor je een leasecontract af wilt gaan sluiten. 

Lees tip:  Gevaren die komen kijken bij afgeleid rijden - Hoe vermijd je deze gevaren

Lease offerte aanvragen

Als je uiteindelijk weet wat je budget is en welke auto je wilt gaan rijden, kun je bij diverse leasemaatschappijen een offerte op gaan vragen om te kijken welke maatschappij het beste bij je past en waar de beste offerte uit voortkomt. Wil jij een speciale leaseconstructie die je ook mag afsluiten als je een Islamitische geloofsovertuiging hebt, dan kun je bij sommige maatschappijen kiezen voor zogenaamde halal lease constructies zonder rente. Alle kosten voor de auto die je maandelijks dient te betalen zitten dan namelijk al inbegrepen in het standaard maandbedrag, waardoor je geen rente betaald.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.