Hoe je geld bespaard tijdens de rijlessen

Iedereen die autorijles volgt of heeft gevolgd, weet dat het niet bepaald goedkoop is. Helemaal in verhouding tot het al zo kleine bedrag wat je op die leeftijd waarschijnlijk op je rekening hebt staan. Wel zijn er een aantal manieren waarop je op de kosten van je rijlessen kan besparen, die lees je in dit blog! 

Kies de juiste rijschool

Voor het verloop van je rijlessen is het erg belangrijk dat je voor de juiste rijschool en rij-instructeur kiest. Wanneer het niet klikt tussen jou en je rij-instructeur zal je minder makkelijk lessen, waardoor je er minder van opsteekt. In feite ben je dan gewoon onnodig geld aan het uitgeven. Zorg er daarom voor dat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voordat je definitief met een bepaalde instructeur aan je rijlesavontuur begint. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld de online reviews van de rijschool of rij-instructeur of vraag aan bekenden die bij de desbetreffende rij-instructeur hebben gelest naar hun ervaringen (alhoewel dit natuurlijk voor iedereen anders kan zijn). Ten slotte kan je op internet vaak het gemiddeld aantal lessen per rijschool vinden. Dit kan een indicatie zijn van hoe goed een bepaalde rijschool is binnen zijn vakgebied. 

Neem een pakket

Bijna elke rijschool biedt verschillende pakketten aan. Zo’n pakket bevat een bepaald aantal lessen, in combinatie met het praktijkexamen. Vaak is zo’n pakket goedkoper dan wanneer je individuele lessen en een praktijkexamen los van elkaar zou kopen (reken dit wel even na in het geval van jouw rijschool, want voor hetzelfde geld doet jouw rijschool hier niet aan). Daarnaast heb je bij het kopen van een pakket ook een bepaald doel voor ogen, omdat je van tevoren een bepaald aantal lessen koopt. Met zo’n vastgesteld doel heb je waarschijnlijk meer motivatie om je rijbewijs te halen!

Lees tip:  Auto theorie examen oefenen – leren met beeld, examineren met beeld

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.